googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Oι «καθαρές εξηγήσεις» του Δένδια με τον Ουκρανό Ζελένσκι

 



Το μήνυμα ότι δεν πρέπει να επιλέγει την τακτική δυο μέτρων και δυο σταθμών απαιτώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) στήριξη της κυριαρχίας της και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της έναντι της Ρωσίας και συγχρόνως να μη συμπορεύεται με αντίστοιχες επιλογές της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά την τουρκική επιθετικότητα εναντίον κρατών μελών της Ε.Ε., έστειλε με την επίσκεψη του στο Κίεβο ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Σε μια επίσκεψη εξαιρετικά δύσκολη από την αρχή, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκυ έχει «παραδοθεί» στην επιρροή του Ταγίπ Ερντογάν, έναντι των ανταλλαγμάτων σε εξοπλισμούς αλλά και με τη στήριξη στο θέμα των Τατάρων.
Μια λυκοφιλία καθώς είναι η Τουρκία η πιο σθεναρής σύμμαχος του προέδρου Πούτιν και στρατηγικά με τη στάση της υπονομεύει την πολιτική κυρώσεων που επιβάλλονται από τη διεθνή κοινότητα και την Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας για το θέμα της Κριμαίας.
Διαβάστε περισσότερα:
https://hellasjournal.com/2021/07/oi-kathares-exigisis-tou-dendia-me-ton-oukrano-zelenski-echi-paradothi-ston-tagip-erntogan/

Δεν υπάρχουν σχόλια: