googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Ουκρανία: Υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την σφαγή στη Μπούκα

 


#Ουκρανία

#WithTheUkranianPeople

Στοιχεία που αποδεικνύουν τις εικόνες φρίκης της «σφαγής» αμάχων στην Μπούκα διαθέτει η Ουκρανία σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας και Επικεφαλής Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου, Ίγκορ Ζόβκα.
Όπως ανέφερε ο ίδιος οι ρωσικές δυνάμεις ανασυγκροτούνται μετά την αποτυχία τους να κατακτήσουν το Κίεβο και τα Βόρεια της χώρας, συγκεντρώνοντας τώρα τον στρατό τους στην περιοχή του Ντονμπάς και γύρω από το Χάρκοβο.
Μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε πως βρίσκονται στην 47η ημέρα του πολέμου και οι Ρώσοι δεν έχουν καταφέρει κάποια σημαντική νίκη οπότε σε αυτές τις περιοχές θέλουν να καταγράψουν κάποια συμβολική νίκη.
Ερωτηθείς για την αντίσταση των Ουκρανών, ο κ. Ζhovka ανέφερε πως ο πόλεμος στο Ντονμπάς είναι στον 8ο χρόνο, εξηγώντας πως από το 2014 η Ρωσία έχει κατακτήσει κάποια μέρη εκεί και θέλει να καταλάβει όλο το Ντονμπάς. «Είμαστε προετοιμασμένοι μετά από 8 χρόνια, οι καλύτερες δυνάμεις μας είναι εκεί και είναι έτοιμες για πιθανή επίθεση των Ρώσων εκεί και σαφώς θα κερδίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.liberal.gr/world/oukrania-echoume-eparki-stoicheia-gia-tin-sfagi-sti-mpouka/443089

Δεν υπάρχουν σχόλια: