googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Γ. Παυλάκης: Φοβάμαι ότι ο ιός ίσως βρει μόνιμο ξενιστή στα ζώα συντροφιάς - Τι πραγματικά συμβαίνει στη Σαγκάη

 




Τον φόβο του ότι ο κορονοιός θα μπορούσε να βρει ένα μόνιμο ζώο-ξενιστή στο περιβάλλον του ανθρώπου, δίνοντας μια νέα διάσταση στην εξάπλωση της πανδημίας, μεταφέρει μέσω του Liberal ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Σαγκάη και την απόφαση των κινεζικών αρχών να θανατώσουν κατοικίδια. «Δεν είναι επιστημονική φαντασία να αποκτήσει ο ιός μόνιμους ξενιστές σε άλλα ζώα», όπως λέει ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο των ΗΠΑ.
Εκφράζει την ανησυχία ότι αν τυχόν ξεφύγει ο ιός στην Κίνα, τότε αυτό μπορεί να κοστίσει 1-2 εκατομμύρια νεκρούς μόνο στο πρώτο κύμα, χωρίς πλέον να μπορεί εύκολα να ελεγχθεί η κατάσταση, ενώ δηλώνει βέβαιος ότι το Πεκίνο θα συνεχίσει το καθεστώς των σκληρών lockdown μέχρι τέλους, όσο και αν αυτό κοστίσει.
Μιλά για τους περιορισμούς που βιώνουν οι πολίτες στην οικονομική καρδιά της Κίνας, για την σύγκρουση της παλιάς με τη Νέα Κίνα, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Σαγκάη, και εξηγεί γιατί οι πολίτες της δεν είναι διατεθειμένοι να κλειστούν στα σπίτια τους για εβδομάδες στον ίδιο βαθμό, με όσα βιώνουν οι κάτοικοι άλλων πόλεων της αχανούς χώρας.

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.liberal.gr/apopsi/fobamai-oti-o-ios-isos-brei-monimo-xenisti-sta-zoa-suntrofias-ti-pragmatika-sumbainei-sti-sagkai/445042

Δεν υπάρχουν σχόλια: