googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Η Ευρώπη απορρίπτει τον εκβιασμό Πούτιν: Θα πληρώσουμε σε ευρώ λέει ο Σολτς και μιλά για «απαίσια εξάρτηση» από τη Ρωσία

 


#Ουκρανία
#ΜεΤηνΟυκρανια
#WithUkraine

#WithTheUkranianPeople

Δυτικές εταιρείες και κυβερνήσεις απορρίπτουν τις εκβιαστικές απαιτήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν που ζητά εκ νέου πληρωμή των προμηθειών φυσικού αερίου σε ρούβλια σε παραβίαση υφιστάμενων συμβάσεων που ορίζονται σε ευρώ ή δολάρια.
Κρίσιμη στο νέο πεδίο εκβιασμού του Πούτιν θα είναι η αντίδραση της Γερμανίας, του μεγαλύτερου πελάτη της Ρωσίας στην ΕΕ (βλέπε σχετικό πίνακα κατωτέρω).


Ο Γερμανός Καγκελάριος Ολαφ Σολτς απαντώντας σημείωσε ότι εταιρίες εισαγωγής φυσικού αερίου «θέλουν, μπορούν και θα πληρώσουν σε ευρώ» και επανέλαβε ότι η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει να δοθεί η εντύπωση ότι μπορεί να την εκβιάσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Είδαμε τις συμβάσεις. Ορίζουν ότι οι πληρωμές γίνονται κατά κανόνα σε ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις σε δολάρια. Κατέστησα σαφές στον ρώσο πρόεδρο ότι έτσι θα παραμείνει. Οι εταιρίες θέλουν, μπορούν και θα πληρώσουν σε ευρώ», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον αυστριακό ομόλογό του Καρλ Νεχάμερ. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ωστόσο ότι η εξάρτηση τόσο των χωρών τους όσο και άλλων ευρωπαϊκών χωρών από τη ρωσική ενέργεια δεν επιτρέπει αυτή τη στιγμή ένα εμπάργκο στις εισαγωγές από τη Ρωσία, ενώ όταν ρωτήθηκαν αν είναι «απαίσιο το συναίσθημα» να εξαρτάται κανείς από το ρωσικό αέριο, απάντησαν «ναι».

Διαβάστε περισσότερα: 

https://hellasjournal.com/2022/03/i-evropi-aporripti-ton-ekviasmo-poutin-tha-plirosoume-se-evro-lei-o-solts-ke-mila-gia-apesia-exartisi-apo-ti-rosia/

Δεν υπάρχουν σχόλια: