googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο στον κόσμο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς

 

Δυο εμβληματικά έργα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και κάνουν την πόλη και τη χώρα παγκόσμιο κόμβο αριστείας και επιχειρηματικότητας στην παραγωγή οργανικών φωτοβολταικών και στην νανοτεχνολογία

*Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ | ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ "ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

Παγκόσμιο κόμβο αριστείας και επιχειρηματικότητας στην παραγωγή οργανικών φωτοβολταϊκών 3ης Γενιάς και στην νανοτεχνολογία θα καταστήσουν τη Θεσσαλονίκη τα δυο εμβληματικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 51 εκατ. €, που ανακοινώθηκαν επίσημα πριν μερικές μέρες.

Ειδικότερα, θα δημιουργηθεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη η πρώτη στον κόσμο Μονάδα Παραγωγής Εκτυπωμένων Οργανικών Φωτοβολταϊκών 3ης Γενιάς. Τα εύκαμπτα και ημιδιάφανα φωτοβολταϊκά πάνελ, θα εκτυπώνονται μαζικά από τρισδιάστατους εκτυπωτές και μπορούν να έχουν εφαρμογή από κτίρια, στέγες, πέργκολες μέχρι αυτοκίνητα και ρούχα.

Παράλληλα επεκτείνεται το διεθνώς αναγνωρισμένο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN και εξελίσσεται σε ένα Αυτόνομο και Βιώσιμο Κέντρο Αριστείας στην πόλη. Για τα δυο αυτά έργα και για τη σημασία τους, μίλησε στο «TyposThes» ο συντονιστής τους και Πρόεδρος του Συνδέσμου HOPE- A, καθηγητής του εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ Στέργιος Λογοθετίδης.


Εξαιρετικές χαρακτήρισε εξάλλου τις δυο αυτές ειδήσεις στον τομέα της ενέργειας που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον τελευταίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου που δημοσίευσε στα σόσιαλ μίντια την περασμένη Κυριακή.

https://www.typosthes.gr/thessaloniki/305956_sti-thessaloniki-proto-ston-kosmo-ergostasio-fotoboltaikon-3is-genias

Δεν υπάρχουν σχόλια: