googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Made in… Perama υβριδικό αμφίδρομο ferry με μπαταρίες

 

Στο ναυπηγείο «ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ» στο Πέραμα κατασκευάστηκε
και το Trinacria (2018) για την Blueferries.


Σε ελληνικά ναυπηγεία στο Πέραμα, σχεδιασμένο από ελληνικό γραφείο, θα κατασκευαστεί υβριδικό επιβατηγό πλοίο, δείγμα ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα στη χώρα παραμένει ενεργή, παρά την υποβάθμιση -μέχρι πρότινος τουλάχιστον- των μεγάλων ναυπηγικών μονάδων.



Ειδικότερα, το ναυπηγείο των αδελφών Κανέλλου ανέλαβε πρόσφατα την κατασκευή ενός αμφίδρομου (double-ended) ferry για λογαριασμό της ιταλικής ακτοπλοϊκής εταιρείας Bluferries, η οποία είναι θυγατρική του κρατικού σιδηροδρομικού ομίλου της γειτονικής χώρας, Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A. Τον σχεδιασμό του πλοίου έχει πραγματοποιήσει το ελληνικό γραφείο C & T Perdikaris Naval Bureau.

Η καινοτομία του πλοίου είναι ότι θα διαθέτει μηχανές διπλού καυσίμου (diesel – μπαταρίες) και όλες τις προδιαγραφές για μειωμένες εκπομπές CO2. Παράλληλα, θα είναι ενταγμένο στην κλάση του ιταλικού νηογνώμονα RINA.

Το πλοίο, συνολικού μήκους 105 μέτρων, που θα μπορεί να μεταφέρει το μέγιστο 399 επιβάτες και σε επίπεδο φορτίων, το ελάχιστο 22 trailers, 17 μέτρων έκαστο, εκτιμάται ότι θα παραδοθεί το 2024.

H Blueferries φαίνεται πως υλοποιεί πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου μέσω των ελληνικών ναυπηγείων, καθώς το νέο ferry θα είναι αδελφό του Sikania (κατασκευής 2021), το οποίο κατασκευάστηκε στη γιάρδα των αδελφών Κανέλλου.

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.naftemporiki.gr/maritime/1429441/made-in-perama-yvridiko-amfidromo-ferry-me-mpataries/

Δεν υπάρχουν σχόλια: