googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Μπλίνκεν: Ισχυρότατη η στρατηγική σχέση της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, η Τουρκία που γίνεται Ιράν!

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Αλεξανδρούπολη

Ήταν μία γρήγορη επίσκεψη, αυτή του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά ήταν ουσιαστική και απόλυτα παραγωγική. Ο ευγενικός και τζέντλεμαν Άντονι Μπλίνκεν, μπορεί να ήρθε, να είδε και να απήλθε, αλλά πάνω απ’ όλα επιβεβαίωσε τη στρατηγική σχέση που είναι ισχυρότατη και απαραίτητη για την Ουάσιγκτον και την Αθήνα.

Η Ελλάδα είναι ο πιο σημαντικός, αλλά και ο πιο σταθερός και συνάμα πιστός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Και οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι μπορούν να στηριχθούν στους Έλληνες συμμάχους τους.

Αντίθετα, δεν μπορούν να περιμένουν καμία απολύτως βοήθεια από την Τουρκία και τον αντιαμερικανό Ταγίπ Ερντογάν. Έχει δημιουργήσει μία αντιδυτική κοινωνία και βαθιά ισλαμική και εθνικιστική, η οποία έχει πειστεί ότι η Αμερική σχεδιάζει να μικρύνει την κατοχικη χώρα.

Ο ισλαμιστής πρόεδρος έχει μπολιάσει βαθιά στο DNA των Τούρκων ότι η Ουάσιγκτον θα δημιουργήσει ένα κουρδικό κράτος που θα αποκόψει το 25% της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα: https://hellasjournal.com/2023/02/irthe-ide-epiveveose-ke-apilthe-o-antoni-blinken-ischirotati-i-stratigiki-schesi-tis-elladas-ke-ton-inomenon-polition-i-tourkia-pou-ginete-iran/

Δεν υπάρχουν σχόλια: