googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

28 Αυγούστου 1948 οι κομμουνιστοσυμμορίτες βασανίζουν και εκτελούν την Ελένη Γκατζογιάννη…

 


Ήταν 28 Αυγούστου 1948 όταν οι κομμουνιστοσυμμορίτες του ΕΑΜ/ΔΣΕ βασανίζουν,δικάζουν κ τελικά εκτελούν εν ψυχρώ την Ελένη_Γκατζογιάννη… Ποιο ήταν το έγκλημά της; Ήταν σύζυγος Έλληνα μετανάστη στην Αμερική,άρα ο άντρας της είχε μεταναστεύσει στο αντίπαλο στρατόπεδο της ΕΣΣΔ,τις ΗΠΑ,που από τότε μισούν οι κομμουνιστές και το δεύτερο εγκλημα της ήταν ότι προσπάθησε να φυγαδεύσει τα παιδιά της από τα μέλη του ΚΚΕ,τα οποια οργάνωναν το άθλιο έγκλημα του "παιδομαζωματος" προκειμένου να στείλουν τα ελληνόπουλα στη "μαμά Ρωσσία" για να υποστούν ιδεολογική πλύση εγκεφάλου από μικρά και να εξελιχθούν σε φανατικούς κομμουνιστολαγνους ενισχύοντας παράλληλα το στρατό της ΕΣΣΔ. ΑΘΑΝΑΤΗ ας μείνει στη μνήμη μας,όπως και όλα τα θύματα των συμμοριτών-δολοφόνων!

Astronomy Picture of the Day: JADES-GS-z14-0: A New Farthest Object

 


#NASA#ESA#CSA#STScI#Space, #NASA #astronomy 

Explanation: What if we could see back to the beginning of the universe? We could see galaxies forming. But what did galaxies look like back then? These questions took a step forward recently with the release of the analysis of a James Webb Space Telescope (JWST) image that included the most distant object yet discovered. Most galaxies formed at about 3 billion years after the Big Bang, but some formed earlier. Pictured in the inset box is JADES-GS-z14-0, a faint smudge of a galaxy that formed only 300 million years after the universe started. In technical terms, this galaxy lies at the record redshift of z=14.32, and so existed when the universe was only one fiftieth of the its present age. Practically all of the objects in the featured photograph are galaxies.

https://apod.nasa.gov/apod/ap240624.html

Αηδία, αυτό μόνο

 

Το αφύσικο δεν είναι κανονικότητα...

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Ελλάς, Ευρώπη, Panathinaikos: Τέτοιες προκρίσεις μόνο αυτός και ο κόσμος του!

 

Ελλάδα ακούσέ το: Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και απόψε απέκλεισε μία ομάδα τσάμπιονς λιγκ. Η Λανς κέρδισε με 2-1 στο πρώτο ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός μπήκε σαν λύκος στο γήπεδο, και τους απέκλεισε με ένα τρομερό δεύτερο ημίχρονο.

Το καλοκαίρι η διοίκηση έδωσε έναν σκασμό λεφτά. Εδωσε 13 εκ. ευρώ για τον Τετέ και τον Πελίστρι. Απόψε και οι δύο έβγαλαν τα λεφτά τους. Με δύο γκολάρες πέρασαν τον Παναθηναϊκό στον όμιλο του conference league και η ομάδα απέκλεισε απόψε ένα από τα φαβορί του θεσμού.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.sdna.gr/podosfairo/1230163_ellas-eyropi-panathinaikos-tetoies-prokriseis-mono-aytos-kai-o-kosmos-toy


Ο Αλόνσο πήρε το παιχνίδι με τις αλλαγές του στο δεύτερο ημίχρονο. Πέρασε στο δέκα τον Τετέ, δεξιά έβαλε τους Βαγιαννίδη, Μαντσίνι, αριστερά ο Πελίστρι οργίαζε και μπροστά ο Ιωαννίδης ακόμα τρώει ξύλο χωρίς να του δίνουν φάουλ και κάρτες στους αντίπαλούς του.

Αυτό ήταν. Η Λανς γονάτισε και ο Παναθηναϊκός την τελείωσε στην αντεπίθεση. Στο πρώτο γκολ ο Πελίστρι κουβάλησε την μπάλα πολλά μέτρα, έπαιξε με τον Φώτη, ο Γκραντίτ, με προβολή του την έδωσε και πάλι και σημάδεψε την γωνία και έκανε το 1-0 και έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Το δεύτερο γκολ κάτι ανάλογο. Ο Ιωαννίδης από στημένη φάση του αντιπάλου έδωσε στον Μαντσίνι, αυτός έφυγε σφαίρα έδωσε στον Τετέ που με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην γωνία και έκανε το 2-0. Γκολάρες και τα δύο. Ότι πληρώνεις, παίρνεις. 

Astronomy Picture of the Day: NGC 7023: The Iris Nebula

 

#Space, #NASA #astronomy  

Explanation: These cosmic clouds have blossomed 1,300 light-years away in the fertile starfields of the constellation Cepheus. Called the Iris Nebula, NGC 7023 is not the only nebula to evoke the imagery of flowers. Still, this deep telescopic image shows off the Iris Nebula's range of colors and symmetries embedded in surrounding fields of interstellar dust. Within the Iris itself, dusty nebular material surrounds a hot, young star. The dominant color of the brighter reflection nebula is blue, characteristic of dust grains reflecting starlight. Central filaments of the reflection nebula glow with a faint reddish photoluminescence as some dust grains effectively convert the star's invisible ultraviolet radiation to visible red light. Infrared observations indicate that this nebula contains complex carbon molecules known as PAHs. The dusty blue petals of the Iris Nebula span about six light-years.

https://apod.nasa.gov/apod/ap240725.html

Τα αποκαλυπτήρια (στριπ-τιζ) του ΟΗΕ

 


Χθες ήταν η ημέρα αφιερωμένη από τον ΟΗΕ στα θύματα της τρομοκρατίας. Είδα στο twitter (Χ) τον αντιπρόσωπο του Ισραήλ στον Οργανισμό, τον Γκιλάντ Ερντάν, έκπληκτο να περιδιαβαίνει τη μεγάλη αίθουσα στην οποία εκτίθενται φωτογραφίες από τις χώρες που υπέστησαν πλήγματα από τους τρομοκράτες, να αναζητά την πατρίδα του και να μην τη βρίσκει. Ο ΟΗΕ δεν θεωρεί πως τα όσα τρομακτικά συνέβησαν την 7η Οκτωβρίου, με τους 1.200 νεκρούς και τους 250 απαχθέντες Ισραηλινούς πολίτες, αποτελούν μια τρομοκρατική ενέργεια. Προφανώς, ο αναγνώστης αδυνατεί να το πιστέψει και όμως είναι αλήθεια. 

Αλλά αν δούμε το πώς κινήθηκαν οι διάφορες οργανώσεις του ΟΗΕ στη Δυτική Όχθη και κυρίως στη Γάζα τα τελευταία 15 χρόνια –για να μην πάω πιο πίσω– θα διαπιστώσουμε πως έκπληξη θα ήταν αν ο ΟΗΕ συμπεριλάμβανε και την 7η Οκτωβρίου στην ημέρα την αφιερωμένη στα θύματα της τρομοκρατίας. Διότι, χωρίς τις συνέργειες συγκεκριμένων οργανώσεων του ΟΗΕ δεν θα μπορούσε να στηθεί το κράτος της Χαμάς στη Γάζα. Άλλωστε, είναι πλέον αποδεδειγμένο πως υπάλληλοι της UNRWA ενεπλάκησαν άμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες της 7ης Οκτωβρίου. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος οργανισμός, περιορίζοντας στο ελάχιστο των αριθμό των δραστών. 

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά κοντά στους δέκα μήνες στη Γάζα και ακόμα ανακαλύπτει σήραγγες τις οποίες και ανατινάζει. Όπως αποκαλύπτει το βρετανικό περιοδικό Spectator, σχεδόν όλες οι σήραγγες καταλήγουν σε παγιδευμένα διαμερίσματα ή στα υπόγεια σχολείων και νοσοκομείων. Αρχικά, οι IDF υπολόγιζαν το μήκος αυτών των σηράγγων συνολικά στα 500 χιλιόμετρα, κάτι που ακουγόταν ως υπερβολικό. Οι εξελίξεις δείχνουν πως ο αριθμός των 500 χιλιομέτρων είναι ξεπερασμένος. 

Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι: δεν έβλεπαν οι υπηρεσίες του ΟΗΕ που δραστηριοποιούνται στη Γάζα τι συμβαίνει κάτω από τη γη; Δεν έβλεπαν πως χιλιάδες τόνοι τσιμέντου και άλλων υλικών έμπαιναν στην περιοχή και αίφνης εξαφανίζονταν; Και το κυριότερο, δεν τους ενδιέφερε ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια της διεθνούς κοινότητας αντί να βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων της Γάζας πήγαιναν σε στρατιωτικές υποδομές, σε όπλα και στη συντήρηση ενός στρατού 30.000 περίπου τρομοκρατών; 

Φυσικά και τα έβλεπαν, αλλά είτε έκλειναν τα μάτια τους είτε συμμετείχαν ενεργά στο κτίσιμο της εξουσίας της Χαμάς. Και μη μου πείτε ότι για όλα αυτά δεν ήταν ενημερωμένα τα ανώτατα κλιμάκια του ΟΗΕ; Συνεπώς, γιατί εκπλησσόμαστε σήμερα που εξαίρεσε ο Οργανισμός το Κράτος του Ισραήλ από τα θύματα της τρομοκρατίας; Ήταν κάτι το φυσιολογικό, κάτι που φανερώνει τη μεροληπτική στάση του Οργανισμού και των παραφυάδων του στο Παλαιστινιακό πρόβλημα και κυρίως τη μυωπική στάση του στο θέμα της τρομοκρατίας των εξτρεμιστικών παλαιστινιακών οργανώσεων.

ΥΓ. Σήμερα έμαθα πως η διοίκηση της ΕΡΤ υπέκυψε στις απαιτήσεις της Παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στην Αθήνα και απομάκρυνε τον δημοσιογράφο Ιωσήφ Βάγγερ, απροειδοποίητα, ενώ βρισκόταν στην άδειά του, κινώντας συγχρόνως πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του. Κρίμα και ντροπή και για την ΕΡΤ και για την κυβέρνηση. 

https://www.liberal.gr/s-moymtzis/ta-apokalyptiria-strip-tiz-toy-oie

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

🔴29-30 Αυγούστου 1949: η Νίκη του Έθνους! Η συντριβή των συμμοριτών!

 

Αφίσα του ΔΣΕ, με το σύνθημα "Στο Βίτσι ο εχθρός δεν θα περάσει", στα "σλαβομακεδονικά".
Για να ξέρετε με ποιους πολεμούσαμε...
👇

🔴Αυτές τις μέρες, συμπληρώνονται 75 χρόνια από το τέλος του συμμοριτοπολέμου. Και το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο, είναι το εξής: γιατί το ΚΚΕ αιματοκύλησε την Ελλάδα, ενώ με την "Συμφωνία των Ποσοστών", μεταξύ Τσώρτσιλ και Στάλιν, τον Οκτώβριο του 1944, η χώρα είχε ενταχθεί στο Δυτικό στρατόπεδο; 🔴Η θεωρία ότι "το κράτος και το παρακράτος της δεξιάς κατεδίωκε τους δημοκρατικούς πολίτες, αυτοί αναγκάστηκαν να καταφύγουν στα βουνά για να γλιτώσουν, κι έτσι άρχισαν όλα", δεν στέκει με τίποτα. Την διαψεύδει η ίδια η διάταξη των δυνάμεων του ΔΣΕ! 🔴Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του Επιτελικού Γραφείου της Ανώτατης Διοίκησης του ΔΣΕ, στα τέλη του 1947 οι δυνάμεις των ανταρτών κατανέμονταν ως εξής: 👉«Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 3.604, Κεντρική Μακεδονία 2.347, Δυτική Μακεδονία 7.927, Ήπειρος 1.167, Θεσσαλία 3.458, Ρούμελη 2.981»👈 (Πηγή: "Εμφύλιος Πόλεμος, Έγγραφα από τα Γιουγκοσλαβικά και Βουλγαρικά Αρχεία"). Στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν καταδιώκονταν οι "δημοκρατικοί πολίτες";🤔 🔴Είναι προφανές ότι το ΚΚΕ πήρε εντολή από τον Στάλιν για αιματοκύλισμα της Ελλάδας. Αναφέρει σχετικά ο Δημήτρης Βλαντάς, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, υποστράτηγος του ΔΣΕ και υπουργός Γεωργίας και μετέπειτα Στρατιωτικών στην "κυβέρνηση του βουνού": 👉«Θα ήταν ανόητο να φανταστεί κανείς ότι, χωρίς την έγκριση της Σοβιετικής ηγεσίας θ' άρχιζε η ηγεσία του ΚΚΕ ένοπλο αγώνα»👈 (Πηγή: "Εμφύλιος Πόλεμος 1945-1949"). 🔴Γιατί όμως ο Στάλιν να δώσει εντολή στο ΚΚΕ για πρόκληση "εμφυλίου" στην Ελλάδα, ενώ ο ίδιος την είχε παραδώσει στους Δυτικούς; Για να απαντήσουμε στο ερώτημα, πρέπει να εξετάσουμε την κατάσταση στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που του είχαν παράχωρηθεί. 🔴Η ΕΣΣΔ είχε εντάξει στην "σφαίρα επιρροής" της τις χώρες αυτές, ωστόσο, η μετατροπή τους σε κομμουνιστικές, μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν! Οι Σοβιετικοί αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα, κυρίως στην Ανατολική Γερμανία (για προφανείς λόγους), την Πολωνία, την Ρουμανία και την Ουγγαρία και μικρότερα στις άλλες χώρες. 🔴Στην Πολωνία, εκτός από το παραδοσιακό μίσος του λαού για οτιδήποτε ρωσσικό, λιγοστοί κομμουνιστές βρίσκονταν εν ζωή, καθώς την περίοδο του "Μεγάλου Τρόμου" (1936-1938), ο Στάλιν είχε εξολοθρεύσει την συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του πολωνικού ΚΚ, που είχαν καταφύγει στην ΕΣΣΔ. 🔴Η Ρουμανία και η Ουγγαρία, είχαν για πολλά χρόνια δικτατορικά καθεστώτα, που είχαν διαλύσει τα ΚΚ. Ενδεικτικά, στην Ρουμανία το ΚΚ είχε 2.000 μέλη, πού έπρεπε να επιβληθούν σε πληθυσμό 25 εκατομμυρίων! Δεν είναι υπερβολή, αν πούμε πως εκεί, η "Pax Sovietica" εξασφαλιζόταν μόνο από τις λόγχες του Κόκκινου Στρατού! 🔴Κι όσο η ΕΣΣΔ αντιμετώπιζε προβλήματα στην επιβολή κομμουνιστικών καθεστώτων στις χώρες που είχε κατακτήσει ο στρατός της, τόσο αυξανόταν η κριτική από τους Δυτικούς, καθώς είχε ήδη ξεκινήσει ο "Ψυχρός Πόλεμος"! Έπρεπε, λοιπόν, ο Στάλιν να προκαλέσει αντιπερισπασμό στην άλλη πλευρά. Η μόνη χώρα που προσφερόταν για αντιπερισπασμό ήταν η Ελλάδα, καθώς είχε αρκετούς κομμουνιστές, οι οποίοι μπορούσαν να υποστηριχθούν από τις γειτονικές κομμουνιστικές χώρες! 🔴Την θεωρία του αντιπερισπασμού, την επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ζαχαριάδης, μιλώντας στην 6η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ, που έλαβε χώρα στις 9 Οκτωβρίου 1949, στην Αλβανία: 👉«Σύντροφοι χάσαμε, αλλά εκπληρώσαμε στο ακέραιο το διεθνιστικό μας καθήκον»👈(Πηγή: Πέτρος Ανταίος, "Νίκος Ζαχαριάδης, θύτης και θύμα") 🔴Βέβαια, ο Στάλιν είχε και την κρυφή ελπίδα να καταλάβουν οι συμμορίτες την Μακεδονία (ή έστω ένα μέρος της), για να θέσει τους Δυτικούς προ τετελεσμένου γεγονότος και να πετύχει την ενσωμάτωση της στην "Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας"! 🔴Επίσης, αν ο ΔΣΕ επικρατούσε στην Μακεδονία, η Θράκη θα ήταν πλέον αποκομμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα και θα γινόταν εύκολη λεία για την "αδελφή" Βουλγαρία, που θα αποκτούσε έτσι την πολυπόθητη διέξοδο στο Αιγαίο!