googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Σκάνδαλο, οι αναρχοαριστεριστές στην υπηρεσία των κερδοσκόπων. Είπαν όχι στις μειώσεις τιμών των φαρμάκων.

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ σε τροπολογία του υπουργείου Υγείας που επιφέρει μεγάλη μείωση στις τιμές περίπου 6.000 φαρμάκων. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι καταψηφίζει μια τροπολογία που αντιμάχονται όλες οι φαρμακοβιομηχανίες, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποστήριξε ότι η ρύθμιση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία ώστε να καταδειχθεί ποιοι λένε «όχι» στις μειώσεις των φαρμάκων, εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός Υγείας, αφού είπε πως μειώνονται πάρα πολύ (σε πολλές περιπτώσεις και πάνω από 45%) οι τιμές 6.000 φαρμάκων - και των οff patent των πολυεθνικών και των γενόσημων - και επέρχεται εξοικονόμηση 480 εκατ. ευρώ, έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
«Με επίσημες ανακοινώσεις τους, τόσο ο Σύνδεσμος των Φαρμακοβιομηχανιών Ελλάδας, όπου μετέχουν και οι πολυεθνικές εταιρείες, όσο και οι υπόλοιποι σύνδεσμοι των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών την αντιμάχονται σφόδρα και λογικό είναι εκ μέρους τους, αφού μειώνει πάρα πολύ τις τιμές και άρα τα κέρδη τους- σε αυτήν την τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ λέει "όχι". Να είμαστε συνεννοημένοι, για να ξέρουμε τι να λέμε από αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63921957

Δεν υπάρχουν σχόλια: