googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μέρκελ: «Κανείς δεν περίμενε πριν λίγο καιρό πρωτογενές πλεόνασμα από την Ελλάδα»

«Απολύτως αξιοσημείωτες» χαρακτήρισε τις μεταρρυθμίσεις που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος, που επισήμανε ότι θα συναντηθεί την Παρασκευή (22 Νοεμβρίου) με τον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του προγράμματος - επανέλαβε δε ότι η Γερμανία επιθυμεί η Ελλάδα να ξανασταθεί σύντομα στα πόδια της.

Την πολιτική των προγραμμάτων διάσωσης, που εφαρμόζονται σε χώρες της Ευρωζώνης, υπερασπίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, κάνοντας, μεταξύ άλλων, ειδική αναφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα, «ενώ πριν από λίγο καιρό δεν το περίμενε κανείς» και συχνά είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις.
«Απολύτως αξιοσημείωτες» χαρακτήρισε δε τις μεταρρυθμίσεις που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στο Βερολίνο.
Μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung -στο οποίο θα μιλήσει το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς- η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι θα συναντηθεί αύριο με τον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του προγράμματος και επανέλαβε ότι η Γερμανία επιθυμεί η Ελλάδα να ξανασταθεί σύντομα στα πόδια της.
«Ξέρω ότι μπορεί κανείς να πει πολλά, τι δεν είναι ακόμη όπως το φανταζόμαστε εμείς από τη γερμανική σκοπιά. Αλλά η αλλαγή είναι σοβαρή», δήλωσε η κ. Μέρκελ μία ημέρα πριν από την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σημείωσε ότι η Ελλάδα αυτή τη χρονιά εισέπραξε περισσότερα χρήματα από όσα ξόδεψε, εάν εξαιρεθούν οι τόκοι. Πρόσθεσε δε ότι πολλοί από την τρόικα δεν θεωρούσαν ότι θα ήταν ικανή, αλλά η Ελλάδα το κατάφερε και εξέφρασε γι' αυτό τον μεγάλο σεβασμό της.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/11/2013_528806

Δεν υπάρχουν σχόλια: