googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ένα γερό μάθημα στην αμυντική βιομηχανία από ΣΞ-ΠΝ

Καλές είναι οι κουβέντες για ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, αρκεί να πρόκειται για σοβαρές κουβέντες που να βασίζονται στην οικονομική λογική και όχι σε… φούμαρα. Το μάθημα που πήρε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) από τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό δεν θα μπορούσε να είναι πιο… ηχηρό, τόσο που έμοιαζε με «χαστούκι».
Όπως διαβάζουμε στο αγαπητό μας «ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ», παραδόθηκε στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ) από το 307 Τεχνικό Συγκρότημα Υποστήριξης Αεροπορικού Υλικού (ΤΣΥΑΥ), που εδρεύει στο Στεφανοβίκιο μαζί με την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), το πρώτο ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο ΑΒ-212ASW του Πολεμικού Ναυτικού μετά από εργασίες συντηρήσεώς του εργοστασιακού επιπέδου, σε μία σημαντική επίδειξη ουσιαστικής και έμπρακτης διακλαδικότητος, παρουσία των Αρχηγών ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αθανασίου Τσέλιου και ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.
Το ρεπορτάζ των αξιόλογων συναδέλφων σημειώνει, ότι το κόστος που επιβαρυνόταν μέχρι σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό με την εκτέλεση της συγκεκριμένης εργασίας από την ΕΑΒ, «ανέρχονταν στο ποσό των 550.000 ευρώ και μέσο όρο διάρκειας εργασιών 15 μήνες, ενώ το αντίστοιχο κόστος από το 307 ΤΣΥΑΥ ανέρχεται περίπου σε 115.000 ευρώ». Δηλαδή στο 20% της αξίας που θα κατέβαλε ο κλάδος εάν αποφάσιζε να αναθέσει τη δουλειά στην ΕΑΒ.
Με απλά λόγια, το να διατηρούμε «μαγαζιά» για να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας ότι διαθέτουμε αμυντική βιομηχανία, η οποία χρεώνει πέντε φορές περισσότερο τη δουλειά που μπορούν να κάνουν οι υποδομές που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι απλά αυτοκαταστροφικό. Τα έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη. Δεν έχει νόημα να τα επαναλάβουμε.Ασφαλώς, η ΕΑΒ κάνει πολύ περισσότερα, αν και στο παρελθόν έχουμε γίνει δέκτες… παραπόνων για μειωμένη στήριξη της εταιρίας από τα Επιτελεία. Έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: