googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Σ. Γιαλλίζης: «Ο ΔΗΦΟΔΩ είναι νεκρός... Οι επαγγελματίες να μην πληρώνουν πλέον ούτε ένα ευρώ»

Κάλεσμα στους επιχειρηματίες της Κω και κατ’ επέκταση όλης της Δωδεκανήσου, να μην πληρώσουν πλέον ούτε ένα ευρώ για δημοτικό φόρο, αλλά ούτε και να εισπράττουν από εδώ και πέρα, κάνει με δηλώσεις του ο υπεύθυνος του παραρτήματος Κω του ΕΒΕΔ Στέργος Γιαλλίζης.
Αφορμή για τις δηλώσεις του αυτές αποτέλεσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας(μετά από προσφυγή του Επιμελητηρίου) να κρίνει με ψήφους 6-1 αντισυνταγματικό το φόρο.
«Για μας ο ΔΗΦΟΔΩ έχει νεκρώσει, δεν υφίσταται. Παραμένει μόνο να καθαρογραφεί η απόφαση, την οποία θα έχουμε στα χέρια μας στις 10 με 15 Δεκεμβρίου» τόνισε ο κ. Γιαλλίζης συμπληρώνοντας ότι το θέμα για την κατάργηση του φόρου έχει παραπεμφθεί ήδη στην ολομέλεια της Βουλής και είναι πλέον τυπική διαδικασία η κατάργησή του όπως υποστήριξε.
Κάλεσε δε όλους τους επαγγελματίες να «να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ πλέον» αλλά ούτε και να εισπράττουν το φόρο.
«Ο επιχειρηματίας δεν έχει λόγο να πληρώνει. Προσωπικά εγώ δεν θα ξοδέψω ούτε ένα ευρώ σε δημοτικό φόρο, ούτε πρέπει να το κάνουν τα μέλη μας» είπε και συνέχισε σημειώνοντας ότι η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ, «δηλαδή αν κάποιος οφείλει ΔΗΦΟΔΩ δεν υποχρεούται να τον πληρώσει. Να είμαστε ξεκάθαροι, είναι οριστικό και αμετάκλητο».
Ο κ. Γιαλλίζης στη συνέχεια κάλεσε τους δήμους να μην υπολογίζουν τα έσοδα από το δημοτικό φόρο στο νέο προϋπολογισμό τους γιατί όπως είπε «θα ήταν λάθος, είναι ένα έσοδο το οποίο δεν θα υπάρχει. Δεν θα το ξαναεισπράξουν… τέλος».
Απαντώντας σε ερώτηση ότι για να καταργηθεί η είσπραξη του ΔΗΦΟΔΩ πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και άρα οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τον εισπράττουν απάντησε ότι «δεν θα αργήσει να γίνει αυτή η ρύθμιση».
Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το ΕΒΕΔ εδώ και χρόνια έκανε προσπάθειες να συζητήσει με τους Δήμους για την αλλαγή του Δημοτικού φόρου έτσι ώστε να είναι ευνοϊκότερος για τους επιχειρηματίες και παράλληλα να μην χαθεί αυτό το έσοδο για τους Δήμους, αλλά κανένας δεν δεχόταν να το συζητήσει με εξαίρεση το τελευταίο χρονικό διάστημα. «Χαιρόμαστε γι’ αυτή την απόφαση αν και δεν θέλαμε να συμβεί» είπε και συμπλήρωσε «παλέψαμε την κατάργησή του γιατί πρέπει να φροντίσουμε τα συμφέροντα των μελών μας. Αυτό κάναμε και αυτό θα κάνουμε όσο είμαστε εμείς διοίκηση».
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: