googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Έγκλημα αδιαφορίας και ανικανότητας.....

Προσπαθώ να έρθω στη θέση του μακαρίτη Γιάννη Μπαϊράμη. Να σκεφθώ πως προσπάθησε με το αυτοκίνητο του να διασχίσει  το ρέμα που διέρχεται κάθετα στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τη Ρόδο με το αεροδρόμιο.
Μεσήλικας Ροδίτης με δραστηριότητα, επαγγελματική και πολιτική που του δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζει την περιοχή με τα προβλήματα της. Ξέρει ότι οι αρχές όταν τα πράγματα είναι δύσκολα και το νερό πολύ κλείνουν τον δρόμο και οδηγούν τα αυτοκίνητα σε παρακαμπτήριο. Βλέπει ότι ο δρόμος είναι ανοικτός και θεωρώντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, αφού οι αρχές δεν τον έκλεισαν,  επιχειρεί να περάσει.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Η κατάληξη τραγική. Όμως προς μεγάλη μου έκπληξη κανείς δεν μιλάει για ευθύνες, πέρα από τα γενικά περί μπαζωμένων ρεμάτων.
Αλήθεια ποιος ήταν υπεύθυνος για το κλείσιμο του δρόμου όταν μάλιστα το σήμα για τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχε δοθεί έγκαιρα;
Δεν υπάρχει υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας; Δε υπάρχει διοικητής της τροχαίας; 
Δεν υπάρχει διοικητής της πυροσβεστικής; 
Όλοι έπραξαν το καθήκον τους; Κανείς δεν αμέλησε; Κανείς δεν αδράνησε;
Όμως πέρα από τις υπηρεσιακές ευθύνες  πρέπει να αναδειχθούν κυρίως οι πολιτικές ευθύνες όσων για πολλά χρόνια έχουν την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών. Εδώ τα πράγματα είναι απλά καθώς τα  ίδια και τα ίδια πρόσωπα βρίσκονται στο πολιτικό προσκήνιο εδώ και πολλά χρόνια.
Πρώτος και καλύτερος ο μόνιμος Νομάρχης και νυν Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, που με δική του ευθύνη δεν έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα η απαραίτητη γέφυρα, σε ένα δρόμο με τόση κυκλοφορία.
Από κοντά και ο νυν Δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επί πολλά έτη υπεύθυνος για τον Προγραμματισμό των έργων της Νομαρχίας Δωδεκανήσου.
Αναρωτιέμαι θα δείξει κανείς από αυτούς την απαραίτητη ευθιξία; Θα παραιτηθεί κανείς ζητώντας συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: