googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Εικόνες από το Λιμάνι της Κω: το εντυπωσιακό Cacos V, το σκάφος µε το µικρότερο οικολογικό ίχνος κατά τη χρήση του.




Το Cacos V κέρδισε τον τίτλο του πιο αθόρυβου σκάφους από τον ιταλικό νηογνώµονα RINA και απέκτησε το πιστοποιητικό Green Plus ως το σκάφος µε το µικρότερο οικολογικό ίχνος κατά τη χρήση του. Οι δύο διακρίσεις το µετατρέπουν σε µια διασηµότητα που, φυσικά, αποτελεί το επιστέγασµα των καινοτοµιών και της τεχνολογίας που ακολουθεί το ιταλικό ναυπηγείο.
Το Cacos V διακρίνεται από την ισχυρή του εξωτερική προσωπικότητα, που θα έλεγε κανείς ότι ταιριάζει καλύτερα σε ένα πολεµικό πλοίο. Η απόλυτη γεωµετρία που ακολουθείται στο εξωτερικό του προφίλ, µε τις κατακόρυφες γραµµές στην πλώρη και στην υπερκατασκευή, καθώς και το απόλυτα ορθογώνιο σχήµα των παραθύρων θυµίζουν περισσότερο θωρηκτό παρά σκάφος κρουαζιέρας. Η σχεδίαση αυτή, όµως, εκτός του ότι εκδηλώνει τη φιλοσοφία του ιταλικού ναυπηγείου χαρίζει στο σκάφος τον µεγαλύτερο ωφέλιµο εσωτερικό όγκο που ο σχεδιαστής Luca Diniκατάφερε να δηµιουργήσει και να αξιοποιήσει µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το σκάφος βασίζεται σε µια γάστρα εκτοπίσµατος που εξασφαλίζει τον ποντοπόρο χαρακτήρα του και τις υπερατλαντικές του ικανότητες. Η υπερκατασκευή διαµορφώνει τρία ξεχωριστά επίπεδα µε πάτωµα από ξύλο τικ και στεγάζει το µεγαλύτερο µέρος των εξωτερικών χώρων.
Στο ψηλότερο επίπεδο το σκάφος προσφέρει πανοραµική θέα προς κάθε κατεύθυνση. Ένα µικρό στέγαστρο προστατεύει µια µεγάλη τετράγωνη τραπεζαρία, ενώ µπροστά και πίσω από αυτό ο χώρος αφιερώνεται στην απόλαυση του ήλιου και του καθαρού αέρα µε πολυάριθµες ξαπλώστρες ηλιοθεραπείας.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.plefsimag.gr/thearticle.php?articleid=2021

IMO: -
MMSI: 235101418
Διακριτικό: 2GXV9
Σημαία: United Kingdom (GB)
AIS Τύπος: Pleasure Craft
Ολική Χωρητικότητα (GRT): -
Χωρητικότητα (DWT): -
Μήκος x Πλάτος: 40m x 8m
Έτος κατασκευής: -
Κατάσταση: Ενεργό
https://www.marinetraffic.com/gr/ais/details/ships/235101418/vessel:CACOS_V

Δεν υπάρχουν σχόλια: