googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Γιγαντιαία ανάκληση 2,9 εκατ. Ι.Χ. από την Toyota!

Γιγαντιαία ανάκληση 2,9 εκατ. Ι.Χ. από την Toyota!
Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με τους αερόσακους της Takata. Η Toyota ανακοίνωσε τώρα την ανάκληση περίπου 2,9 εκατομμυρίων αυτοκινήτων της εξαιτίας ελαττωματικών αερόσακων της προμηθεύτριας εταιρείας Takata . Η ανάκληση αφορά παρτίδες των μοντέλων Corolla και RAV4 στην Ευρώπη, την Κίνα, την Ιαπωνία και σε άλλες περιοχές.
Το σκάνδαλο με τους συγκεκριμένους αερόσακους κρατά εδώ και αρκετά χρόνια και έχει υποχρεώσει διάφορους αυτοκινητοκατασκευαστές να ανακαλέσουν πάνω από 100 εκατομμύρια οχήματα στα συνεργεία για εργασίες αντικατάστασης των επικίνδυνων airbags. Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 16 θανατηφόρα περιστατικά, κυρίως στις ΗΠΑ, εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων, που μπορεί να ανοίξουν ανεξέλεγκτα και να τραυματίσουν με μεταλλικά θραύσματα οδηγούς και συνοδηγούς.
Οι αρμόδιες αμερικανικές Αρχές άσκησαν δίωξη κατά της Takata και η υπόθεση κατέληξε τον Ιανουάριο σε έναν συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών. Σύμφωνα με αυτόν, παραδέχθηκε η Takata, ότι η τοποθέτηση τέτοιων ελαττωματικών αερόσακων συνιστά εγκληματική ενέργεια, ενώ της επιβλήθηκε ένα πρόστιμο ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (περίπου 940 εκατ. ευρώ).
http://www.gazzetta.gr/in-motion/article/1066861/gigantiaia-anaklisi-29-ekat-ih-apo-tin-toyota

Δεν υπάρχουν σχόλια: