googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Το μεγάλο «πλεόνασμα» ενός χρεοκοπημένου κράτους


Η ανακοίνωση «πλεονάσματος» 4,19% του ΑΕΠ, κατά Τζανακόπουλο, καταρρίπτει και το τελευταίο επιχείρημα κατά της κυβέρνησης  Σαμαρά.
Μια από τις κύριες κριτικές  της κυβέρνησης, ουσιαστικά πλήρως αβάσιμη, ήταν ότι η ίδια μείωσε, κατά τη συμφωνία του 2015, το συμφωνηθέν και  εξωπραγματικό πλεόνασμα της προηγούμενης κυβέρνησης, ποσοστού 4 – 4,5 % του ΑΕΠ για τα επόμενα έτη, ώστε ο κόσμος γλίτωσε έτσι επιπλέον μέτρα!
Τώρα, μετά από 2 χρόνια έρχονται και πανηγυρίζουν ότι έπιασαν, (το πως, θα το δούμε), το πλεόνασμα Σαμαρά, με την διαφορά όμως ότι αυτό, ήταν σε συνθήκες ανάπτυξης, το οποίο θεωρούσαν εξωπραγματικό και αιτία επιπλέον μέτρων!
Κάποιος που δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του ποτέ, έχει πάντα πολλά χρήματα. Κανόνας αναμφισβήτητος. Άλλωστε η ευαίσθητη αριστερά αυτό κατηγορεί χρόνια τώρα, τους επιχειρηματίες, τους κακούς καπιταλίστες. Ότι δεν πληρώνουν οι επιχειρηματίες τις υποχρεώσεις τους στο κράτος. Ε, το ίδιο ακριβώς  κάνει τώρα η αριστερά. Δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του κράτους σε τρίτους. Έτσι βγάζει «μεγάλο πλεόνασμα.          Σε μια γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα, έβγαλαν πλεόνασα.
Διαβάστε περισσότερα:
http://lastpoint.gr/megalo-pleonasma-enos-chreokopimenou-kratous/

Δεν υπάρχουν σχόλια: