googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ο μεγαλύτερος εχθρός της απασχόλησης είναι το Ελληνικό κράτος


Προ ημερών, σε συνέντευξη του ο Πρόεδρος της Aegean, κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, ανέφερε το εξής: “Ένας ώριμος Κυβερνήτης της Aegean με τις ασφαλιστικές εισφορές και προσαυξήσεις κοστίζει 130.000 ευρώ ετησίως αλλά λαμβάνει καθαρά μόνο 45.000 ευρώ. Το 62% πάει στο κράτος σε εισφορές και φόρους.”
Πιο αναλυτικά, ένας εργαζόμενος για να λάβει 45.000 ευρώ καθαρά θα κοστίσει επιπλέον άλλες 85.000 ευρώ φόρους και εισφορές, δηλαδή σχεδόν άλλες δύο θέσεις εργασίας σε καθαρές απολαβές.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της άθλιας κρατικής διαχείρισης που προκύπτει από το υποχρεωτικό σύστημα καταβολών εισφορών στο Ελληνικό κράτος. Ορισμένες επισημάνσεις σχετικά:
1) Η ανταποδοτικότητα είναι μηδενική σε σχέση με τις πραγματικές καταβολές. Τιμωρούνται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και οι επιχειρήσεις που εργάζονται, οι οποίες ήταν και είναι συνεπείς στην πληρωμή εισφορών, καταβάλλοντας τεράστια ποσά με ελάχιστη ανταποδοτικότητα. Στην αντίθετη πλευρά υπήρξαν πολλές θέσεις στο δημόσιο τομέα, όπου με πληρωμή εικονικών εισφορών και πλασματικών ετών εργασίας, βρέθηκαν νεότατοι στη σύνταξη προερχόμενοι από δουλειές γραφείου απολαμβάνοντας παχυλές συντάξεις. Επίσης, η χρησιμότητα της εργασίας που παρείχαν είναι θέμα προς διερεύνηση.
2) Μέσα στις εισφορές περιλαμβάνονται και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλήθεια υπάρχει εργαζόμενος που είναι ικανοποιημένος με τις παροχές υγείας που λαμβάνει από το κράτος ; Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι κατάσταση αυτή που αντικρίζουμε στα νοσοκομεία και περίθαλψη σύμφωνα με τα χρήματα που μας παρακρατούν καταναγκαστικά τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς να γνωρίζουμε που πραγματικά καταλήγουν ;
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.liberal.gr/arthro/127757/apopsi/arthra/o-megaluteros-echthros-tis-apascholisis-einai-to-elliniko-kratos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: