googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Τα αριστερά μαθηματικά του Πάνου Σκουρλέτη

Ο κ. Σκουρλέτης είναι αριστερός. Ίσως όχι τόσο, όσο ο Πρωθυπουργός (προς Θεού) αλλά αριστερός. Κάργα...
Γι' αυτό και στη ΔΕΗ εφάρμοσε "αριστερή λογιστική" (όπως λέμε δημιουργική). Με αποτέλεσμα η επιχείρηση να δυσκολεύεται αυτήν τη στιγμή όχι να δανειστεί απο το εξωτερικό, (αδύνατο αυτό με τα επιτόκια που της προσφέρονται...) αλλά ακόμα και απο τις ελληνικές Τράπεζες (που ζητούν αποικιακούς όρους εγγυήσεων).
Αλλά ο Π. Σκουρλέτης δεν είναι κρατιστής παλαιού τύπου, κανένα σοβιετικό απολίθωμα. Όχι. Είναι μοντέρνος αριστερός. Γι' αυτό και στη ΔΕΗ εφήρμοσε "μοντέρνα αριστερή λογιστική".
Δείτε για παράδειγμα τι έκανε με τη "μικρή ΔΕΗ" που είχαν προωθήσει οι Σαμαράς- Βενιζέλος με υπουργό τον Γ. Μανιάτη. Μια ανταγωνιστική ΔΕΗ δηλαδή που θα έδινε τέλος στο παλαιό μονοπώλιο, θα έριχνε προοπτικά τις τιμές του ρεύματος και θα απήλασε την μητρική επιχείρηση από ένα μεγάλο βάρος ανελαστικών εξόδων (μισθοδοσία προσωπικού και παλαιός δανεισμός).
Δείτε τι έκανε με τη "μικρή ΔΕΗ" που θα απέφερε στην επιχείριση 1,5 δισ. ευρώ-ζεστό χρήμα που θα πήγαινε στην επιχείρηση και όχι στο χρέος- ενώ οι νέοι επενδυτές θα είχαν την υποχρέωση να δημιουργήσουν μια νέα μονάδα στην Φλώρινα, επενδύοντας άλλο 1,5 δισ. ευρώ.
Τι έκανε; Έκανε κάτι πολύ αριστερό. Ακύρωσε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ, (με την Γενοπ να χειροκροτεί ξέφρενα) και αντ' αυτού παρέδωσε στα ιδιωτικά συμφέροντα ένα μέρος από τους πελάτες της ΔΕΗ, πουλώντας το ρεύμα στους ιδιώτες σε τιμές κόστους... Δηλαδή και δεν πήρε τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση- που τώρα θα επέτρεπαν στην εταιρεία να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα χωρίς να φοβάται την χρεοκοπία- και "φέσωσε" την εταιρεία κανονικά, με αποτέλεσμα ο κ. Παναγιωτάκης (ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, επιλογή του Π. Λαφαζάνη...) να τραβάει τα μαλλιά του. Πως το λένε στην αριστερή διάλεκτο αυτό; Και δαρμένος και Σκουρλέτης; Κάτι τέτοιο...
Αλλά!! Αλλά η ΔΕΗ παραμένει υπό κρατικό έλεγχο, έγιναν νέες προσλήψεις... και η ΓΕΝΟΠ είναι ικανοποιημένη (όπως και τα τοπικά συμφέροντα που έχουν μάθει μια ζωή να απομυζούν την επιχείρηση). Είπαμε ή είμαστε αριστεροί ή όχι...
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.capital.gr/me-apopsi/3205316/ta-aristera-mathimatika-tou-panou-skourleti

Δεν υπάρχουν σχόλια: