googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Χαμηλότερο σάκχαρο με τα φρέσκα φρούτα

Τα φρέσκα φρούτα προλαμβάνουν τον διαβήτη και τις επιπλοκές του
Τα άτομα που είχαν διαβήτη εξαρχής, όταν κατανάλωναν 100 γραμμάρια φρέσκα φρούτα καθημερινά είχαν μικρότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, καθώς και μικροαγγειακών και μακροαγγειακών επιπλοκών.
Πολλοί ασθενείς με διαβήτη πιστεύουν λανθασμένα ότι η κατανάλωση φρούτων συντελεί σε αύξηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Ωστόσο, η μελέτη δείχνει ότι δεν υπάρχει τέτοια σχέση, ενώ διαπιστώθηκε ότι το σάκχαρο ήταν ελαφρώς χαμηλότερο στα άτομα που έτρωγαν καθημερινά φρέσκα φρούτα.
Σε ό,τι αφορά την αιτιολόγηση του συσχετισμού, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων δεν μεταβολίζονται κατά τον ίδιο τρόπο με τα επεξεργασμένα. Επίσης, τα φρούτα είναι καλή πηγή φυτικών ινών, μεταλλικών στοιχείων και αντιοξειδωτικών που λειτουργούν συνεργατικά για να ωφελήσουν τον μεταβολισμό και να μεταβάλλουν τη σύσταση και μεταβολική δραστηριότητα του εντερικού μικροβιώματος. Αυτά όλα συντελούν σε μειωμένο κίνδυνο διαβήτη αλλά και αγγειακών επιπλοκών μεταξύ όσων έχουν ήδη εκδηλώσει διαβήτη.
http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=873731

Δεν υπάρχουν σχόλια: