googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Νέο αίσχος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου!!!

Christina Sideris
Προσέξτε το έκτρωμα της φωτογραφίας που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, πρόκειται για "έργο" της Καναδής Ρεμπέκα Μπελμόρ. Για να εγκατασταθεί και να μεταφερθεί στο Αρχαίο μονοπάτι του Φιλοπάππου, αυτό το άθλιο κατασκεύασμα που αναπαριστά τον δήθεν ξεριζωμό των λαθρομεταναστών, ξερίζωσαν δένδρα και βεβήλωσαν τον Ελληνικό πολιτισμό πάντα με την άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Στην ερώτηση γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο σημείο, η διευθύντρια του καλλιτεχνικού γραφείου της documenta στην Αθήνα σημείωσε, ότι στόχος είναι η «συνομιλία» του έργου με τον Παρθενώνα, το οικουμενικό μνημείο, αλλά και με τη σύγχρονη τοπογραφία, ενώ η σκηνή, που παραπέμπει στις κατοικίες ιθαγενών του Καναδά, έχει πολλαπλά νοήματα: την επισφάλεια, την λιτότητα, την προσφυγιά, το υποκατάστατο του σπιτιού.Το λευκό μάρμαρο μνημειοποιεί την ιδέα της προσφυγικής κρίσης, ενώ η οξύμωρη κατάσταση της βαριάς μαρμάρινης σκηνής που μεταφέρεται δύσκολα από τη μία χώρα στην άλλη (σε αντίθεση με το ελαφρύ τύπου ιγκλού «σπίτι» των ιθαγενών), έχει μια επιπλέον «ανάγνωση»: τη δυσκολία μετακίνησης των προσφύγων! Για την επιλογή του λευκού χρώματος τού Μαρμάρου, η "καλλιτέχνις" (που δεν παρέστη στο ΚΑΣ) θεώρησε ότι το χρώμα αυτό μπορεί να εναρμονιστεί με το περιβάλλον...
Προσωπικά δεν άκουσα κουβέντα από κανένα και ειδικά από τους ξεναγούς και τον πρόεδρος τους που κόπτεται γιατί οι ξένοι που δεν έχουν άδεια, κάνουν ξεναγήσεις και αναφέρονται στα γλυπτά του Παρθενώνα, ως "Ελγίνεια" μάρμαρα αλλά γι αυτό το έκτρωμα που περιπαίζει και λοιδορεί τον Ελληνικό πολιτισμό και τους Έλληνες, δεν έχει να πει κουβέντα. Κουβέντα επίσης δεν έχει να πει ουδείς από το πολιτικό κόσμο και ειδικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έβγαζε δακρύβρεχτα δελτία τύπου για το θάνατο του πληρωμένου ανθρωπιστή της Praksis. Μούγκα όλοι μη τυχόν και δυσαρεστήσουν τους λαθροπρόσφυγες του Ισλάμ.
Αλήθεια τι μας λέει το μαρμάρινο έκτρωμα της διεφθαρμένης – όπως καταγγέλλεται από τους ίδιους τους υπαλλήλους της – Documenta 14, την εκπρόσωπο της συστημικής λαθρολάγνας υποκουλτούρας, στην «συνομιλία» του με τον απέναντι Παρθενώνα, από το ότι «Επιτέλους σας κατακτήσαμε!»; «Εκεί που άλλοτε ο Ελληνικός Πολιτισμός έχτιζε Παρθενώνες, εμείς σήμερα στήνουμε "προσφυγικές" σκηνές!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: