googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ 214 ΠΟΥ ΔΕΝ ''ΓΕΡΝΟΥΝ'' ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



Γνωστή είναι σε φίλους και εχθρούς, η υπεροχή του Πολεμικού μας Ναυτικού σε ότι αφορά τις ικανότητες που διαθέτει ο στόλος της Διοίκησης Υποβρυχίων. Η ουσιαστική αναβάθμιση επετεύχθη μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα καθυστερήσεων και σημαντικών προβλημάτων στην υλοποίηση της σύμβασης προμήθειας 4 υποβρυχίων κλάσης U214HN (συνεπικουρούμενο από ένα ακόμα εκσυγχρονισμένο τύπου 209).
Η προμήθεια νέων υποβρυχίων αμαυρώθηκε ίσως περισσότερο από κάθε άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, απόρροια πολιτικών σκοπιμοτήτων και γενικότερης άγνοιας από όσους διαχειριστήκαν την υπόθεση σε πολιτικό επίπεδο.
Οι λανθασμένοι χειρισμοί και η άστοχη επικοινωνιακή εκμετάλλευση ζητημάτων που κανονικά δεν προσφέρονται για φτηνούς εντυπωσιασμούς είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν εντυπωμένες εκφράσεις στους πολίτες που έχουν άγνοια των τεχνικών – επιχειρησιακών προδιαγραφών.
Πολλοί ασφαλώς θα ενθυμούνται την αλήστου μνήμης περιγραφή των υποβρυχίων που «γέρνουν» αμαυρώνοντας με τον τρόπο αυτό όλους τους κόπους και τις προσπάθειες στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που αγωνίστηκαν υπό τις πλέον δύσκολες συνθήκες, ώστε τα υπερσύγχρονα υποβρύχια να παραδοθούν μέχρι τελευταίου στο Στόλο και να αξιοποιηθούν επιχειρησιακά στο μέγιστο δυνατό επίπεδο.
Η ένταξη στο στόλο των δύο τελευταίων υποβρυχίων U 214 «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», στις 23-6-2016 αποτέλεσε μια ημέρα ορόσημο μέσα από μία δύσκολη διαδρομή, που ξεκίνησε το 2014, αποδεικνύοντας τις ικανότητες της ναυπηγικής βιομηχανίας αλλά και το στοίχημα που κέρδισε το ΠΝ, το οποίο ανέλαβε να ολοκληρώσει τις εργασίες ναυπήγησης και πιστοποίησης συστημάτων.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.skai.gr/news/greece/article/352262/giati-ta-upovruhia-214-pou-den-gernoun-einai-ta-kalutera-ston-kosmo/

Δεν υπάρχουν σχόλια: