googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η υπόθεση της Eldorado θα συζητηθεί στο Εurogroup

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η υπόθεση της Eldorado θα συζητηθεί στο Εurogroup
Το ζήτημα της Eldorado Gold θα συζητηθεί στο στο άτυπο Eurogroup της Παρασκευής στο Ταλίν της Εσθονίας, ενημέρωσε ευρωπαίος αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας, σχολιάζοντας μάλιστα ότι η συζήτηση θα γίνει στο πλαίσιο του «πώς δεν πρέπει να γίνονται τα πράγματα».
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Ελένη Βαρβιτσιώτη, σχετικά με την υπόθεση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο αξιωματούχος χαρακτήρισε «γελοία» οποιαδήποτε υποψία ότι παραποιημένα στοιχεία οδήγησαν την Ελλάδα στα προγράμματα.
Για το εκκρεμές πόσο της υποδόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ που έχει προϋπόθεση για να εκταμιευθεί τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους, ο ίδιος σημείωσε ότι αν δεν εκταμιευθούν τα χρήματα έως το τέλος Οκτωβρίου τότε θα επιστραφούν και δεν θα είναι διαθέσιμα στη συνεχεία.
Αναφορικά με την επόμενη αξιολόγηση είπε ότι ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου. Πρόκειται για κάτι που δεν είναι δύσκολο εκτίμησε, αλλά θα πρέπει να ολοκληρωθούν 95 προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος του χρόνου. 
Τα βασικά θέματα που αφορούν στην αξιολόγηση είναι ο προϋπολογισμός του 2018, η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, τα κοινωνικά επιδόματα, η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και θέματα στελέχωσης της δημόσιας διοίκησης, ανέφερε ακόμα.
http://www.liberal.gr/arthro/165468/oikonomia/2017/europaios-axiomatouchos-i-upothesi-tis-Eldorado-tha-suzitithei-sto-eurogroup.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: