googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΕΦ: Κατανοούμε τον εκνευρισμό, αλλά…

Το πρόσφατο δελτίο τύπου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών προκάλεσε τον έκδηλο εκνευρισμό και τα κακόβουλα σχόλια ουκ ολίγων.
Επί της ουσίας της ανακοίνωσης, όμως, σχόλια δε δεχθήκαμε. Δεν εκπλησσόμαστε, για άλλη μία φορά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν ευθυνόμαστε, όμως, εμείς για τις αποφάσεις του Υπουργείου, τις παλινδρομήσεις και τις αυτοαναιρέσεις του.
Απαντώντας με αγάπη και κατανόηση στους επικριτές μας, ας πούμε μερικές αλήθειες ακόμα, που πιθανώς θα ενοχλήσουν ακόμα περισσότερο.
Η Φυσική έχει δεχθεί την πλέον υποτιμητική μεταχείριση τα τελευταία δύο έτη. Προ διετίας και εντελώς αψυχολόγητα αφαιρέθηκε η Φυσική Γενικής παιδείας από την Γ’ Λυκείου, γινόμενο το άμεσο εξιλαστήριο θύμα στη γνωστή ατυχή αντιπαράθεση με την Εκκλησία. Μήπως, αναρωτιόμαστε, γιατί κανένας ισχυρός παράγοντας του Υπουργείου δεν ήταν Φυσικός; Προφανώς κάποια μαθήματα της κουραστικής παπαγαλίας είναι πιο σημαντικά, κατά την κρίση κάποιων. Για την ιστορία ήταν το μάθημα της σύγχρονης φυσικής περιλαμβάνοντας θεωρίες του Eistein και στοιχεία κβαντομηχανικής, ικανά να βοηθήσουν το μαθητή να αντιληφθεί ακόμη και ειδησεογραφικά θέματα της επικαιρότητας. Παρεμπιπτόντως, ακόμη και φιλόλογοι στηλιτεύουν την ύπαρξη μόνο δύο ωρών Φυσικής στην Β’ Λυκείου, με σημερινή τους παρέμβαση!
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.esos.gr/arthra/52483/eef-katanooyme-ton-ekneyrismo-alla

Δεν υπάρχουν σχόλια: