googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Σαρωτική επικράτηση Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα στη «μάχη» της ΔΕΘ


Καθαρή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνολική παρουσία του στην 82η ΔΕΘ, έναντι της «χλωμής» και άνευρης παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα, καταγράφουν ανεξάρτητοι πολιτικοί αναλυτές, έπειτα και από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΝΔ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Βασική στόχευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν να καταδείξει ότι κύριο μέλημά του είναι από τη μία να απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως του τί ψήφισαν, και από την άλλη να μιλήσει περισσότερο για το μέλλον παρά για το παρελθόν, κάτι που ο ίδιος θεωρεί ότι αποτελεί προτεραιότητα για τον μέσο Έλληνα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε δύο καίριες επιλογές:
– Τόσο στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς όσο και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ασχολήθηκε ελάχιστα με τα κυβερνητικά πεπραγμένα και ειδικά με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Είχα και θα έχω πολλές αφορμές για να μιλήσω για τον κ. Τσίπρα. Θέλω να μιλήσω για το μέλλον. Δεν νομίζω ότι θέλουν οι πολίτες να ασχολούνται με το παρελθόν» απάντησε σε ερώτηση ο πρόεδρος της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας έτσι την πρόθεσή του να «τραβήξει» γραμμή και να κοιτάξει στο μέλλον.
– Παρέθεσε αναλυτικά το σχέδιό του τόσο για προσέλκυση των επενδύσεων όσο και για την ελάφρυνση των πολιτών από τα φορολογικά βάρη, σημειώνοντας ότι η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που δεν έχει ταξικό πρόσημο.
«Η πολιτική αλληλεγγύης ξεκινάει μέσα από την ανεύρεση δουλειών», ήταν η φράση κλειδί για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλησε να αναδείξει ότι η στήριξη των αδυνάμων δεν αποτελεί προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι το κόμμα που είναι πιο κοντά στους αδύναμους, είναι αυτό το κόμμα όμως που ψήφισε νέες περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολογήτου. Η γενιά των 360 ευρώ έχει τη σφραγίδα Τσίπρα», μία φράση που θα ακούμε συχνά από το στόμα του πρόεδρου της ΝΔ.
Ακόμα όμως και σε επίπεδο «σημειολογίας» υπήρξαν στοιχεία και παρεμβάσεις που ως κεντρικό στόχο είχαν να τονίσουν το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θέλει να απευθυνθεί μόνο στο γαλάζιο ακροατήριο,αλλά αντιθέτως θέλει να τον ακούσουν όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.moneypress.gr/?p=62804&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: