googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ιπποκράτειο Λύκειο Κω, μετά τον σεισμό...



Το Ιπποκράτειο Λύκειο Κω είναι το πιο ιστορικό σχολείο του νησιού. Από τις τάξεις του έχουν περάσεις πολλές γενιές και βρίσκεται στην πνευματική πρωτοπορία του τόπου μας εδώ και δεκαετίες. Ο ισχυρός σεισμός της 21ης Ιουλίου δεν το σεβάστηκε.Τιμώρησε την αδράνεια  της τοπικής ηγεσίας στην συντήρηση του κτιρίου. Η απλή σύγκριση με το μόλις επισκευασθέν 7ο δημοτικό, το δείχνει.
Όμως οι ζημιές του σχολείου είναι επισκευάσιμες. Ας μην τραγικοποιούμε και μεγαλοποιούμε τις ζημιές που έχει υποστεί. Η δομή του κτιρίου πρακτικά είναι ανέπαφη. Με τα υλικά και την τεχνολογία που είναι διαθέσιμες το κτίριο μπορεί να επισκευασθεί και να λειτουργήσει πολύ γρήγορα.  Το κτύπημα του εγκέλαδου ας γίνει αφορμή για βελτίωση των σχολικών χώρων. Έχουμε τώρα την  ευκαιρία να γίνει μια μελέτη  αναβάθμισης των χώρων του σχολείου  και προσαρμογής τους στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Πρόταση μας.
  • Συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου στον ίδιο χώρο.
  • Περιορισμός της δυναμικότητας του σε 9 τμήματα γενικής παιδείας, δηλαδή μια δυναμικότητα 180-220 μαθητές.
  • Δημιουργία αίθουσας εκδηλώσεων και σύγχρονων εργαστηρίων φυσικής - Χημείας
  • Εγκατάσταση ενσύρματης παροχής INTERNET διδασκαλίας, βιντεοπροβολέα και Η/Υ σε όλες της αίθουσες του σχολείου.
  • Ανασχεδιασμός και αναβάθμιση του αύλειου χώρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Το Ιπποκράτειο Λύκειο είναι ταυτισμένο με την ιστορία της εκπαίδευσης στο νησί μας. Δεν εγκαταλείπεται, δεν μεταφέρεται, αναβαθμίζεται και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρωτοπορία της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: