googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Κατρίν Ντενέβ και άλλες 99 Γαλλίδες προειδοποιούν για τον κίνδυνο ενός «νέου πουριτανισμού»

Catherine Deneuve 1995.jpg
Η γνωστή ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ και άλλες 99 Γαλλίδες σημειώνουν σε ανοικτή επιστολή τους ότι οι άνδρες έχουν δικαίωμα στο «καμάκι» και προειδοποιούν για τον κίνδυνο ενός «νέου πουριτανισμού», στον 
απόηχο του σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ.
Η επιστολή δημοσιεύθηκε την Τρίτη στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
«Άνδρες τιμωρούνται συλλογικά ή εκδιώκονται από τη δουλειά τους όταν το μόνο που έκαναν είναι να αγγίξουν το γόνατο κάποιου ή κάποιας ή να προσπαθήσουν να "κλέψουν" ένα φιλί», αναφέρουν οι 100 Γαλλίδες.
«Ο βιασμός είναι έγκλημα, αλλά το να προσπαθείς να σαγηνεύσεις κάποιον, ακόμη και επίμονα ή αδέξια δεν είναι. Ούτε το να φέρεται ένας άνδρας σαν τζέντλεμαν είναι σωβινιστική επίθεση», συνεχίζουν.
Οι 100 γυναίκες ξεκαθαρίζουν ότι είναι νομιμοποιημένο και απαραίτητο να καταγγέλλεται η κατάχρηση εξουσίας από συγκεκριμένους άνδρες, ωστόσο σημειώνουν ότι η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με τρόπο που οι γυναίκες να εμφανίζονται ως πλήρως αδύναμες ή ως μόνιμα θύματα.
«Σαν γυναίκες δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας σε έναν τέτοιο φεμινισμό, ο οποίος πέραν του να αποκηρύσσει σωστά την κατάχρηση εξουσίας, φτάνει στο μίσος για τους άνδρες και για τη σεξουαλικότητα».
Μεταξύ των 100 γυναικών, υπάρχουν γνωστές φιγούρες, όπως η ηθοποιός Κριστίν Μπουασόν, η συντηρητική δημοσιογράφος Ελιζαμπέτ Λεβί και η γνωστή σταρ πορνογραφικών ταινιών τη δεκαετία του '70 Μπριζίτ Λαέ, καθώς και η συγγραφέας και δημοσιογράφος Κατρίν Μιγέ.
Την επιστολή συνυπογράφουν και λιγότερο γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο της ψυχαγωγίας, των τεχνών, των μέσων ενημέρωσης, καθώς και καθηγήτριες πανεπιστημίου.
http://www.naftemporiki.gr/story/1310619/oi-andres-exoun-dikaioma-sto-kamaki-tonizoun-100-gallides-se-anoikti-epistoli

Δεν υπάρχουν σχόλια: