googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

 Konstantinos Triantaphyllidis 
Η δειγματοληψία, η αλληλούχιση του DNA και η αναγνώριση έγινε εξ ολοκλήρου σε Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Η ικανότητά να εντοπίζονται/αναγνωρίζονται άγνωστα μικρόβια σε πραγματικό χρόνο σε Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, χωρίς να χρειάζεται να σταλούν τα δείγματα στη Γη εξυπακούεται πως θα φέρει επανάσταση στον κόσμο της μικροβιολογίας και της εξερεύνησης του διαστήματος. Η ερευνητική ομάδα Genes in Space-3 υλοποίησε αυτή τη δυνατότητα φέτος, σύμφωνα με ανακοίνωση (29 Δεκεμβρίου 2017) της NASA στο διάστημα. διαδικασία δειγματοληψίας σε ολόκληρη την επιφάνεια του διαστημικού σταθμού.
Η ιχνηλάτηση των μικροβίων περιελάμβανε την συλλογή των δειγμάτων από επιφάνειες του Διαστημικού σταθμού, την απομόνωση του DNA από τα δείγματα και, στη συνέχεια, την ενίσχυση - ή δημιουργία/παραγωγή πολλών αντιγράφων - αυτού του DNA χρησιμοποιώντας τη γνωστή αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (PCR). Τέλος έγινε αλληλούχιση του DNA χρησιμοποιώντας τη συσκευή MinION, η οποία είναι ικανή να αλληλουχεί DNA σε συνθήκες Σαχάρας. Διαπίστωσαν την ύπαρξη δύο μικροοργανισμών. Η επικύρωση αυτών των αποτελεσμάτων έγινε στη Γη.
Η ικανότητα εντοπισμού μικροβίων στο διάστημα θα μπορούσε να βοηθήσει στην ικανότητα διάγνωσης και θεραπείας ασθενειών αστροναυτών σε πραγματικό χρόνο, καθώς και στην υποβοήθηση στην αναγνώριση της ζωής που βασίζεται στο DNA σε άλλους πλανήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: