googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Πόρισμα - φωτιά: Κύριος υπεύθυνος για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου ο κομμουνιστής Χριστόφιας


Νέες «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να ανάψει το ομόφωνο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, το οποίο θα δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, από τον πρόεδρό της και πρώην πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Γιώργο Πική.

Ωστόσο, το πόρισμα διέρρευσε στον Τύπο, ο οποίος σήμερα κάνει εκτενείς αναφορές σε βασικά σημεία του και το πλήρες κείμενο έχει αναρτηθεί σε σελίδες εφημερίδων στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο, με το αποτελούμενο από 180 σελίδες πόρισμα, το οποίο παραδόθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, υποδεικνύεται ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ως ο κύριος υπεύθυνος για την οικονομική καταστροφή που υπέστη η Κύπρος.
Στο πόρισμά της η Επιτροπή εστιάζει ιδιαίτερα «στην εμμονή του κ. Χριστόφια να χαράζει πολιτική και να παίρνει αποφάσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις παραινέσεις και συμβουλές των ειδημόνων».
«Εύλογα συνάγεται ότι ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση, λειτουργούσαν κάτω από το πλέγμα- Εγώ κυβερνώ, κάνω ό,τι θέλω», αναφέρεται κατά λέξη στο πόρισμα.
«Αυτός καθόριζε την οικονομική πολιτική του κράτους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πολιτικής του στα δημοσιονομικά της χώρας και σε κάθε πτυχή της οικονομίας», προστίθεται.
Η Επιτροπή ρίχνει βαριές ευθύνες και στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ήταν ένα σώμα στην ουσία ανύπαρκτο.
Τα μέλη του, για να διατηρήσουν τις θέσεις τους, αναφέρεται, «είχαν την ευχέρεια να απορρίψουν προτάσεις και νομοσχέδια σχετικά με την οικονομία, πράγμα που δεν έπραξαν».
Διαβάστε περισσότερα
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/porisma-fwtia-kurios-ypeuthynos-gia-thn-oikonomikh-katastrofh-ths-kuproy-o-xristofias.2440283.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: