googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΨΑΡΙΩΝ ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.

Konstantinos Triantaphyllidis
Αποτέλεσμα εικόνας για σαρδέλες
Η συχνή κατανάλωση ψαριών ενισχύει την μνήμη και προλαμβάνει εκφυλιστικές ασθένειες του μυαλού. Με απλά λόγια, οι τροφές που καταναλώνουμε επιδρούν όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στο μυαλό μας.
Παιδιά που τρώνε άφθονα φρέσκα ψάρια (κυρίως λιπαρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, χάρη στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και άλλα συστατικά που περιέχουν είναι κρίσιμα για τη φυσιολογική λειτουργία και ανάπτυξη του εγκεφάλου σε όλα τα στάδια της ζωής ενός ατόμου) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα κοιμούνται καλύτερα και έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυΐας, βελτιωμένη συγκέντρωση και μνήμη σε σχέση με παιδιά που καταναλώνουν ψάρια λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα ή καθόλου, σύμφωνα με ευρήματα του Πανεπιστημίου Πενσυλβάνια των Η.Π.Α. (Jianghong Liu, και συν. The mediating role of sleep in the fish consumption – cognitive functioning relationship: a cohort study. Scientific Reports, 2017).
Δυστυχώς υπάρχουν γονείς που όχι μόνον δεν καταναλώνουν οι ίδιοι ψάρια, δεν προσφέρουν αυτήν την τροφή και στα παιδιά τους. Ο καλύτερος τρόπος για να πειστούν τα παιδιά να φάνε συχνά ψάρια είναι να τρώνε και οι γονείς, καθώς οι γονείς αποτελούν πρότυπο για τη διατροφή των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: