googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ!

Ο Ioannis Bougas  
Αποτέλεσμα εικόνας για Μακεδονικό
attikanea.blogspot.gr
Το «Μακεδονικό» έθνος και η «Μακεδονική» γλώσσα αρχικά ήταν δημιουργήματα Σλάβων κατοίκων της Μακεδονίας και των Σκοπίων, Βουλγαρικής προέλευσης, με σκοπό την απόσχισή τους από τη Βουλγαρία χωρίς να κινδυνεύουν με συγχώνευση στη Σερβία ή την Ελλάδα. Απόστολος αυτής της στρατηγικής ήταν ο Κρίστε Μισίρκοφ, γεννημένος το 1878 σε ένα Σλαβικό χωριό πλησίον της Αρχαίας Πέλλας.
Αυτές τις ιδέες τις καταχώρησε στο έργο του «Μακεδονικές Υποθέσεις» (1903). Ο Μισίρκοφ πέθανε το 1926 χωρίς οι ιδέες του να έχουν αποκτήσει πολλούς οπαδούς. Ήρθε όμως ο Τίτο και τις ανέστησε ωστε μέσα από τον «Μακεδονισμό» να κατακτήσει τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας. Ο Μισίρκοφ και η φήμη του αναστήθηκαν και οι ιδέες προβλήθηκαν ευρέως.
Όμως, το 2006 απεδείχθη και το ψεύδος του ιδίου του Μισίρκοφ. Δεν πίστευε αυτά που κήρρυτε, αφού και ο ίδιος αυτοχαρακτηριζόταν «Βούλγαρος Μακεδόνας». Έτσι είχε υπογράψει στη σελίδα του ημερολογίου του το 1913 (φωτογραφία). Το ημερολόγιο βρέθηκε το 2006 στην Οδησσό.
Ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε, γιατί η Ελλάδα διαπραγματεύτεται με ανθρώπους που επιμένουν να υποστηρίζουν κάτι που γνωρίζουν ότι είναι οικοδομημένο πάνω σε ένα καθαρό ψεύδος!
attikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: