googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Κυρ: Μητσοτάκης: Δεν θα δεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς

Κυρ: Μητσοτάκης: Δεν θα δεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς
Ενα καθαρό “όχι” για την λύση που προωθεί η κυβέρνηση στο θέμα τη ονομασίας είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα μέλη της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ.
“Δεν πρόκειται να δεχτώ να διχάσουμε τους Ελληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δεν θα δεχτώ την ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ούτε θα επιτρέψω σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευτούν τις εύλογες ανησυχίες του ελληνικού λαού”.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα πήγε ένα βήμα παραπέρα, κόβοντας κάθε γέφυρα συναίνεσης με την κυβέρνηση στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.
“Η λυση θα πρέπει να αναζητηθεί σε μία άλλη χρονική συγκυρία και αφού η άλλη πλευρά αποδείξει έμπρακτα ότι μπορεί να κάνει βήματα. Σε κάθε δημοκρατία είναι ο λαός που καθορίζει την ιστορία του. Για εμάς το ζήτημα τελειώνει εδώ. Εμείς συνένοχοι σε μία ιστορία που κινδυνεύει να τραυματίσει τη ψυχή του έθνους δε θα γίνουμε” ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη της επιτροπής.
Από την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έλειψαν και οι προσωπικές αναφορές.
“Εχω μια φωτογραφία με τον παππού του Κυριάκου Μητσοτάκη που πολέμησε στη Σιάτιστα. Δικαιούμαι να είμαι υπερήφανος. Δε δέχομαι οι αγώνες αυτοί που εξακολουθούν σήμερα να συγκινούν να γίνονται αντικείμενα υποτίμησης. Δεν ήταν ακραίοι , ήταν πατριώτες οι παππούδες μας”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε ξανά στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε περισσότερα
http://www.liberal.gr/arthro/187284/politiki/2018/kur-mitsotakis-i-ellada-tha-eiche-bgei-apo-tin-krisi-an-o-tsipras-den-eiche-foresei-to-fesi-tou-2015.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: