googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ξέφραγο αμπέλι η Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Με κατσαβίδια οι επιθέσεις σε φοιτητές

Κραυγή αγωνίας από καθηγητή του ΕΚΠΑ για τα κρούσματα ανομίας μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου Αθηνών
Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και περιγράφει την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε επιστολή του προς τον Πρύτανη του πανεπιστημίου. 
Όπως τονίζει, τα καθημερινά κρούσματα βίας εκθέτουν όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα. 
Για παράδειγμα, την περασμένη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, φοιτητής του ΕΚΠΑ έπεσε θύμα ληστείας. Μαχαιρώθηκε από τρία άτομα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Την επόμενη ημέρα, τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και έβρισαν τον αναπληρωτή καθηγητή όταν τους ζήτησε να φύγουν από το πανεπιστημιακό γήπεδο του τένις. Δύο φύλακες προσέτρεξαν στο σημείο από το πανεπιστημιακό γυμναστήριο και τον έσωσαν από τα χειρότερα, αναφέρει στην επιστολή του ο καθηγητής.
Όπως αναφέρεται επίσης, φοιτητής που έπεσε θύμα επίθεσης την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε:
«Μου επιτέθηκαν δύο άτομα στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και μου άνοιξαν την τσάντα υπό την απειλή μαχαιριού. Μου πήραν κινητό, γυαλιά και λεφτά. Στην ασφάλεια, μου ανέφεραν ότι έχει γίνει και σε άλλους τρεις φοιτητές τις τελευταίες πέντε μέρες, δηλαδή συνολικά πέντε διαφορετικά συμβάντα μέσα σε πέντε ημέρες. Θέλω να τονίσω πως πρέπει να προσέχουν οι φοιτητές, γιατί υπάρχει κίνδυνος. Όπως σας είπα αυτά τα άτομα επιτίθενται εντός του πανεπιστημίου σε περιοχές που έχει σκοτάδι, άρα οι φοιτητές δεν πρέπει να πηγαίνουν από εκεί. Εμένα, με πέτυχαν στα γήπεδα του τένις, για να καταλάβετε, στο στενό στην 1η πανεπιστημιούπολη».
Η ανοικτή επιστολή του αναπληρωτή καθηγητή προς τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει ως εξής:Αξιότιμε κ. Πρύτανι, Σας απευθύνω την παρούσα, ανοικτή επιστολή πρώτον γιατί θεωρώ ότι περαιτέρω αποσιώπηση των καθημερινών κρουσμάτων βίας που συμβαίνουν στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου εκθέτει όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και φέρει τους πάντες προ των ευθυνών των, και αφετέρου επειδή αναγνωρίζω το συνεχές σας ενδιαφέρον ώστε να βελτιωθούν χρόνιες κακοδαιμονίες που ταλανίζουν το πανεπιστήμιό μας. 
Αναφέρομαι στην προκλητικά αυξανόμενη παραβατικότητα και στις εγκληματικές ομάδες που δρουν ανενόχλητες στην αχανή περιοχή της πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και οι οποίες με τη δύση του ηλίου καθίστανται απροκάλυπτα επικίνδυνες για διδάσκοντες, για διδασκομένους και για το λοιπό προσωπικό του ΕΚΠΑ. 
Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Και η συγκάλυψη των αλλεπάλληλων κρουσμάτων βίας εξισούται με συνενοχή όλων ημών των εχόντων την ηθική αλλά και τη νομική ευθύνη. Πίσω από το αδειανό πουκάμισο ενός διάτρητου «ασύλου» ανεχόμαστε αποθρασυμένους εγκληματίες να ληστεύουν το ΑΤΜ του κτηρίου της Φιλοσοφικής υπό την απειλή περιστρόφου μπροστά στα μάτια έντρομων φοιτητών 8 το πρωί, ενώ όσοι αποχωρούν από τα μαθήματα στις 9 το βράδυ, μεταπτυχιακοί κυρίως φοιτητές και διδάσκοντες, οργανώνονται σε ομάδες για να καταφέρουν να φτάσουν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι στα συχνά παραβιασμένα αυτοκίνητά τους. Επειδή, κ. Πρύτανι, όλη η πανεπιστημιούπολη παραμένει αφώτιστη εδώ και πολύ καιρό δημιουργώντας σκηνικό θρίλερ, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες σχολές. Θυμάμαι επίσης το θλιβερό γεγονός που συνέβη προ χρόνων, όταν μια ομάδα πάλι οπλοφόρων με την απειλή περιστρόφου έβγαλαν τον τέως πρόεδρο του Φαρμακευτικού Τμήματος από το αυτοκίνητό του τον λήστευσαν και διέφυγαν με αυτό. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. 
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.protothema.gr/greece/article/755375/mahairomata-kai-agries-klopes-se-foitites-ti-kataggellei-kathigitis-tou-ekpa-/

Δεν υπάρχουν σχόλια: