googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Η «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΣ! 12/10/1944


Ioannis Bougas
Το ΚΚΕ έκανε γιορτή για τα «74 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τον ΕΛΑΣ»!
Αυτή η μυθοπλασία και η ψευδής καταγραφή κομβικών ιστορικών γεγονότων διαστρέφει την Ιστορία του Έθνους και παραπλανεί τους νέους.
Αν ήταν μόνο το ΚΚΕ, λίγη σημασία θα είχε. Όμως, τα ίδια περίπου λένε και οι ηγέτες της κυβέρνησης και στην ΕΡΤ, αν και πιο συγκαλυμένα. Τα ίδια ψεύδη και τις ανιστόριτες μυθοπλασίες εισάγουν και στα βιβλία ιστορίας. Να δούμε πότε θα βρεθεί μια Ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τον κατήφορο.
Το Πραγματικό Γεγονός της 12/10/1944.
Τις πρωϊνές ώρες της 12ης Οκτωβρίου οι τελευταίες μηχανοκίνητες Γερμανικές μονάδες ΑΠΕΧΩΡΗΣΑΝ ανενόχλητες από την Αθήνα. Ως τελευταίες πράξεις οι Γερμανοί στις 9:45 υπέστηλαν τη σημαία τους από την Ακρόπολη. Την ίδια ώρα, ο Γερμανός στρατιωτικός διοικητής Νοτίου Ελλάδος, ο πτέραρχος Helmut Flemy, ο μόνος που δικάστηκε στη Νυρεμβέργη για το Έγκλημα των Καλαβρύτων, με ένα μικρό άγημα μετέβη στον Άγνωστο Στρατιώτη και κατέθεσε στεφάνι (το οποίο στη συνέχεια ποδοπατήθηκε από τους Αθηναίους).
Στρεφόμενος προς τον παρόντα κατοχικό δήμαρχο της Αθήνας ανακήρυξε την Αθήνα ελεύθερη πόλη, και στη συνέχεια επιβιβάσθηκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε μέσω της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.
Ο κόσμος που ήταν ήδη εκεί παρακολουθούσε σιωπηλός μέχρι που έφυγε και το στρατιωτικό άγημα. Μετά, λίγο-λίγο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και σε «ζήτω». Το πλήθος γρήγορα πύκνωσε και ο Εθνικός Ύμνος αντήχησε στο κέντρο της ελεύθερης Αθήνας! Η φωτογραφία του γονατιστού πλήθους εμπρός στον Άγνωστο Στρατιώτη είναι στο βιβλίο του Γατόπουλου «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΜΕΤΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΕΚΔΟΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1940-1944».
Πως είδε και παρουσιάζει τα ίδια γεγονότα ο Ριζοσπάστης, στη στήλη ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.
12/10/2018: «1944 Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Αθήνα. Μια απέραντη λαοθάλασσα πλημμυρίζει τους δρόμους. Το νέο ότι οι μαχητές του ΕΛΑΣ κατέβασαν το πρωί (9.45) από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία έκανε αστραπιαία, στόμα με στόμα, το γύρο της πρωτεύουσας.!!!
14/12/2018: «1944 Δύο μέρες μετά την απελευθέρωσή της από τον ΕΛΑΣ, βρετανικά στρατεύματα μπαίνουν στην Αθήνα.»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: