googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΕΠΑΛ Κω: Επαφή με την αγορά εργασίας...



Πιστεύουμε ότι ένα σύγχρονο σχολείο δεν πρέπει να είναι αποκομμένο από την αγορά εργασίας . Αντίθετα πρέπει να είναι σε διαρκή επαφή με τις επαγγελματικές ενώσεις και να παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις στην τοπική αγορά εργασίας. Να μην περιορίζεται στην τυπική διεκπεραίωση του σχολικού προγράμματος αλλά να αναζητά την καινοτομία και να ανοίγει δρόμους στους σπουδαστές του.
Με βάση αυτό το σκεπτικό κάποιοι από τους μαθητές μας, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Χριστοδούλου,  βρέθηκαν στο φιλόξενο χώρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και συνάντησαν την υπεύθυνη επιλογής προσωπικού της IKOS. Την  Χριστίνα - Μαρία Σούλη, μια εξαίρετη επαγγελματία, από την νέα ελπιδοφόρα γενιά στελεχών, που μας κάνει να πιστεύουμε ότι αυτή η χώρα έχει μέλλον, όπως έχουν μέλλον και οι εταιρείες που επενδύουν στους νέους μορφωμένους Έλληνες επιστήμονες.
Επέστρεψαν στο σχολείο ενθουσιασμένοι από την επαφή - επικοινωνία με την κ. Σούλη, κάτι που μας υποχρεώνει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Έτσι δεσμευτήκαμε να οργανώσουμε μέσα στο Δεκέμβριο μια συνάντηση των τελειόφοιτων με τους υπεύθυνους της IKOS στο χώρο του σχολείου.
Γιατί υποχρέωση μας είναι να δώσουμε στους μαθητές μας το κάτι παραπάνω και τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες της τοπικής αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: