googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Όταν οι ανήλικοι ληστεύουν και τα σκουπιδιάρικα

Του Αντώνη Πανούτσου
Χθες το απόγευμα η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία στον Ασπρόπυργο εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων. Τα τέσσερα μέλη που συνελήφθησαν και άλλοι τρεις που καταζητούνται εισέρχονταν στις εγκαταστάσεις των εταιρειών της περιοχής και με την απειλή ξύλων και μαχαιριών, ακινητοποιούσαν εργαζομένους και φύλακες, αφαιρώντας τους κοσμήματα, χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Επίσης εκμεταλλευόμενα τις προσωρινές στάσεις φορτηγών με εμπορεύματα, επιτίθονταν στους οδηγούς, αφαιρώντας τους χρήματα, κινητά, κοσμήματα και σε κάποιες περιπτώσεις και τα οχήματα.
Οι ληστές όμως του Ασπροπύργου δεν είναι επιλεκτικοί. Χθες το πρωί υπάλληλοι του Δήμου και κάτοικοι της περιοχής κατέλαβαν την Εθνική Οδό προς Πάτρα, διακόπτοντας την κυκλοφορία. Διαμαρτυρόντουσαν για μια ληστεία που έκαναν τρεις τσιγγάνοι από τον καταυλισμό της Νέας Ζωής το πρωί της Δευτέρας. Οι οποίοι αφού σταμάτησαν απορριμματοφόρο του Δήμου, χτύπησαν τον οδηγό και με απειλή μαχαιριών λήστεψαν τους δύο υπαλλήλους που επέβαιναν στο όχημα.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος αναφέρεται ότι «…μετά το θλιβερό γεγονός που συνέβη στο προσωπικό του Δήμου, εν ώρα εργασίας το ποτήρι ξεχείλισε! Η καθημερινή συμπεριφορά της συγκεκριμένης ομάδας, της χαρακτηριζόμενης κατά τα άλλα ευαίσθητης, της οποίας εμείς υφιστάμεθα το ρατσισμό, ενώ λένε εμάς ρατσιστές, συνεχίζει να δρα στην περιοχή μας πάνω από 20 χρόνια!». Προσθέτοντας «Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαπιστώσει εντεινόμενη προσπάθεια της Αστυνομίας να λύσει το πρόβλημα, το οποίο όμως παραμένει άλυτο». Και καταλήγοντας «Αποφασίσαμε λοιπόν, η Δημοτική Αρχή και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ξεκινήσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις, διότι η προσπάθεια του πολιτισμένου πολιτικού λόγου, του εγγράφου ή της δια ζώσης σύσκεψης, συζήτησης με τους αρμόδιους δεν έχει  φέρει αποτελέσματα».
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/arthro/224407/apopsi/a-panoutsos/otan-oi-listeuoun-kai-ta-skoupidiarika.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: