googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Ξέσπασαν οι Επιστημονικές Ενώσεις Φυσικών Επιστημών κατά σχεδίων Κ. Γαβρόγλου : Αχρήστευσε το Γυμνάσιο και τώρα διαλύει το Λύκειο

Με μια σκληρή ανακοίνωση οι  Επιστημονικές Ενώσεις Φυσικών Επιστημών ξέσπασαν  σήμερα κατά των Σχεδίων «Γαβρόγλου» για το Γυμνάσιο και Λύκειο .
Θεωρούν ότι με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των μαθητών του Λυκείου που  ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας το Λύκειο διαλύεται.
Οι επιστημονικές Ενώσεις  σημειώνουν επίσης ότι με τα σχέδια του υπουργείου το Γυμνάσιο μετατράπηκε σε μια άχρηστη εκπαιδευτική βαθμίδα και ένα τρίχρονο parking παιδιών.
"Μετά την καταστροφική πολιτική της κατάργησης των εξετάσεων στα περισσότερα μαθήματα του Γυμνασίου, έρχεται η σειρά του Λυκείου" τονίζουν στο κοινό ανακοινωθέν οι Επιστημονικές Ενώσεις Φυσικών Επιστημών, και υπογραμμίζουν τα εξής:
Χωρίς διάλογο
Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, χωρίς διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, και κατόπιν της σχετικής εισήγησης του ΙΕΠ, δημοσιεύθηκε η «εμπνευσμένη απόφαση» σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών στην Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου.
Μετέτρεψαν το Γυμνάσιο σε άχρηστη βαθμίδα και τώρα σειρά έχει το Λύκειο
Προφανώς, εμπνευστές της πρότασης από την ηγεσία του ΙΕΠ, μετά τις ‘επιτυχείς΄ προτάσεις τους, που μετέτρεψαν το Γυμνάσιο σε μια άχρηστη εκπαιδευτική βαθμίδα και ένα τρίχρονο parking παιδιών, έβαλαν στο στόχαστρο το Λύκειο, του οποίου  την διάλυση με περισσή ενάργεια απεργάζονται. Είναι φανερό ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η μέση εκπαίδευση να παράγει εξειδικευμένους εργάτες με πτυχία δήθεν επαγγελματικής επάρκειας μόνο. Η οπισθοδρόμηση είναι πρωτοφανής.
Θα είναι υπόλογοι
Η χώρα βρίσκεται εδώ και σχεδόν μία δεκαετία σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, από όπου μπορεί να διαφύγει μόνο αν επενδύσει στη γνώση και την καινοτομία. Όσοι συμφωνήσουν στη διάλυση του Λυκείου θα είναι υπόλογοι στις επόμενες γενιές, γιατί θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ελλάδας.
Σχολείο της αμάθειας
Είμαστε αντίθετοι σε ένα σχολείο της αμάθειας και της “μη γνώσης”, το οποίο φαίνεται να βρίσκει θερμούς υποστηρικτές στην ηγεσία του σημερινού ΙΕΠ του κυρίου Κουζέλη.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.esos.gr/arthra/59399/xespasan-oi-epistimonikes-enoseis-fysikon-epistimon-kata-shedion-k-gavrogloy-ahristeyse

Δεν υπάρχουν σχόλια: