googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Τέλος στην κατάληψη ΑΠΘ για τον Κουφοντίνα - 14 από τους 33 δεν ήταν φοιτητές, 16 συλλήψεις

 



Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 6:00 το πρωί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με παρουσία εισαγγελέα. Στην επιχείρηση συμμετείχε ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και drone που κατέγραψε τις εξελίξεις.
Η αστυνομία προχώρησε σε 33 προσαγωγές, εκ των οποίων τα 14 άτομα δεν ήταν φοιτητές και δεν έχουν σχέση με το Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για 26 άνδρες και 7 γυναίκες που μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους και να εξεταστούν.
Σύμφωνα με την αστυνομία, σε συλλήψεις μετατράπηκαν 16 από τις 33 προσαγωγές ατόμων και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία αφορά το αδίκημα της παράνομης παραμονής σε δημόσια υπηρεσία (168 παρ. 1 ΠΚ). Λόγω των περιορισμών για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, η εισαγγελική Αρχή αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι. Όταν η δικογραφία διαβιβαστεί στην εισαγγελία θα οριστεί ρητή δικάσιμος.
Το κτήριο της Πρυτανείας βρισκόταν υπό κατάληψη για 18η μέρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει καμία διοικητική πράξη στο Πανεπιστήμιο και οι φοιτητές που κάνουν τηλεκπαίδευση να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες.
Τα πανό που είχαν αναρτηθεί από τους καταληψίες έδειχναν ότι η κατάληψη έγινε με αφορμή την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/news/telos-stin-katalipsi-apth-gia-ton-koufontina-14-apo-tous-33-den-itan-foitites-16-sullipseis/362606


Δεν υπάρχουν σχόλια: