googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Το Τσερνομπίλ και οι «παρελάσεις θανάτου» του ΣΥΡΙΖΑ

 

Την ονόμασαν «παρέλαση του θανάτου». Ο λόγος για την πρωτομαγιάτικη παρέλαση στο Κίεβο του 1986, λίγες μέρες μετά την έκρηξη στο Τσερνομπίλ. Τριανταπέντε χρόνια μετά, μέσα στην πανδημία, στην Ελλάδα του 2021, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και λοιποί συγγενείς οργάνωσαν 632 «παρελάσεις θανάτου» μέσα σε 50 μέρες! Για να αποδειχθεί πως για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και τους θιασώτες τους η ανθρώπινη ζωή συνεχίζει να μην έχει καμιά αξία.
Τα στοιχεία που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε από το βήμα της Βουλής είναι συγκλονιστικά: Μέσα στο τρίτο κύμα της πανδημίας οι κύριοι αυτοί δεν δίστασαν να κάνουν επίδειξη των κομμουνιστικών καταβολών τους, αναλαμβάνοντας, όπως τότε οι Σοβιετικοί, το ρίσκο.
Ένα ρίσκο που γνώριζαν τότε οι Σοβιετικοί, όπως σήμερα ο Τσίπρας. Και το ανέλαβαν! Διότι σε όλες τις ολοκληρωτικές νοοτροπίες ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το κάνουν οι αρνητές και οι ακροδεξιοί στην Ευρώπη, το κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στην Ελλάδα. Ο καθένας με τον ολοκληρωτισμό του.
Ήταν μια λαμπρή μέρα εκείνη η Πρωτομαγιά στην Ουκρανία. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 26 Απριλίου, είχε συμβεί η έκρηξη στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνομπίλ. Το καθεστώς όχι μόνο απέκρυψε για πολλές μέρες το δυστύχημα από όλον τον υπόλοιπο κόσμο, όχι μόνο δεν κάλεσε τον τοπικό πληθυσμό να παραμείνει στο σπίτι του, αλλά αντίθετα χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για να επιβάλει σε δεκάδες χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά –ανάμεσά τους πολλές έγκυες– να παρελάσουν στους δρόμους της πρωτεύουσας. Κάτω ακριβώς από το ραδιενεργό νέφος. Για να «τιμήσουν» την Εργατική Πρωτομαγιά! Έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Οι κομματικοί κομισάριοι έπαιρναν παρουσίες!
Είχαν να γιορτάσουν πολλά: Πρωτομαγιά οι Σοβιετικοί στρατιώτες ύψωσαν τη σημαία τους στο Ράιχσταγκ στο Βερολίνο, 9 Μαΐου οι Ναζί παραδόθηκαν άνευ όρων στους Σοβιετικούς που είχαν καταλάβει την πόλη.

Με κόκκινες σημαίες κάτω από το ραδιενεργό νέφος
Στο Κίεβο και στις γύρω πόλεις, άνθρωποι χαμογελαστοί, με πανό, μπαλόνια, λουλούδια και κόκκινες σημαίες περπάτησαν, τραγούδησαν, χόρεψαν. Δεν είχαν μάθει τίποτε! Η Μόσχα έκανε το παν για πείσει –κυρίως τις άλλες χώρες– πως η φωτιά στον αντιδραστήρα τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο.
Εκείνη την 26η Απριλίου, ασυνήθιστα επίπεδα ακτινοβολίας καταγράφονταν σε Πολωνία, Ρουμανία, Αυστρία και Γερμανία. Στις 30 Απριλίου η ραδιενέργεια είχε φθάσει στην Βόρεια Ιταλία και την Ελβετία. Την Πρωτομαγιά είχε ταξιδέψει ως τη βόρεια Ελλάδα, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Βρετανία. Και στις 3 Μαΐου στο Ισραήλ, στο Κουβέιτ και στην Τουρκία.



Διαβάστε περισσότερα: 
https://www.liberal.gr/apopsi/to-tsernompil-kai-oi-parelaseis-thanatou-tou-suriza/364852

Δεν υπάρχουν σχόλια: