googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Χαμογελάστε, έχουμε Άνοιξη. Σύντομα θα έχουμε και καλύτερες ημέρες. Ας αισιοδοξούμε!!!

 



Εαρινή ισημερία σήμερα Σαββάτο 20 Μαρτίου, στις 11:37 ώρα Ελλάδος. Έτσι αρχίζει τυπικά (αστρονομικά) η άνοιξη του 2021 στην Ελλάδα και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει η χώρα μας.
Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο. Η μέρα θα μεγαλώνει πλέον συνεχώς σε βάρος της νύχτας έως το θερινό ηλιοστάσιο, ενώ το αντίστροφο θα συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο.
Οι ισημερίες -η εαρινή και η φθινοπωρινή- καθορίζουν την έναρξη της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ τα ηλιοστάσια -το θερινό και το χειμερινό- προσδιορίζουν την έναρξη του καλοκαιριού και του χειμώνα αντίστοιχα. Για μια ακόμη χρονιά φέτος θα συνεχιστεί η ανεπαίσθητη συρρίκνωση της διάρκειας της Άνοιξης, η οποία θα είναι πιο σύντομη κατά σχεδόν ένα λεπτό της ώρας σε σχέση με πέρυσι. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η Άνοιξη μικραίνει στο βόρειο ημισφαίριο και ό,τι χάνει, το κερδίζει σε διάρκεια το καλοκαίρι.
Η αλλαγή των αποχών καθορίζεται από τη θέση της Γης, σε σχέση με τον Ήλιο. Η πρώτη μέρα της άνοιξης ποικίλει ανάμεσα στις 19 (πιο σπάνια), στις 20 και στις 21 Μαρτίου, ανάλογα με το έτος. Οι ισημερίες (εαρινή και φθινοπωρινή), καθορίζουν την έναρξη της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ τα ηλιοστάσια (θερινό και χειμερινό) προσδιορίζουν την έναρξη του καλοκαιριού και του χειμώνα αντίστοιχα. Και στις τέσσερις περιπτώσεις πρόκειται για συγκεκριμένα σημεία στον χώρο και τον χρόνο, που εξαρτώνται από την θέση του πλανήτη μας κατά την ετήσια περιφορά του γύρω από τον ήλιο μας.

Ας αισιοδοξούμε. Έρχονται καλύτερες μέρες. Μαζικοί εμβολιασμοί τον επόμενο μήνα, δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία για όλους, ανοίγουν οι μέρες και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Οργανωμένα και μεθοδικά θα κάνουμε την πανδημία μια κακή ανάμνηση και μάλλον θα καταφέρουμε να σώσουμε την τουριστική σαιζόν. 

Ας υποδεχτούμε την άνοιξη με ένα μεγάλο χαμόγελο.

 https://filpap.blogspot.com/2016/03/blog-post_26.html






Δεν υπάρχουν σχόλια: