googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Στημένο ήταν και η ΕΛ.ΑΣ την «πάτησε»

 

Η συνταγή ήταν επιτυχημένη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και τότε κάποιος τηλεφώνησε στην ΕΛ.ΑΣ. πως σε μια πλατεία ήταν συγκεντρωμένοι νεαροί και όταν πήγαν τα περιπολικά δέχτηκαν επίθεση με πέτρες. Από την έρευνα αποκαλύφθηκε πως αυτός που τηλεφώνησε ήταν άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Επρόκειτο για καθαρή ενέδρα. Αν η ΕΛΑΣ εντοπίσει την προχθεσινή κλήση, ενδεχομένως να πέσει επάνω σε παρόμοια περίπτωση.
Ποιο ήταν το σκηνικό; Υπήρχαν στην πλατεία 30—40 αντιεξουσιαστές, λόγω της ανοικτής συνέλευσης που είχε προηγηθεί. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση. Στην συνέχεια ο κύριος που απήγγειλε το «ποιηματάκι» του μπροστά στις κάμερες δεν ήταν κάποιος περαστικός, αλλά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κίνησης της άκρας Αριστεράς. Το δε παλικάρι που όλοι είδαμε να αντιστέκεται και να ξυλοκοπείται ήταν διακεκριμένο στέλεχος του αντιεξουσιαστικού χώρου που λειτούργησε ως προβοκάτορας. Σε χρόνο—μηδέν εμφανίσθηκε μια αναρχική συλλογικότητα, με πανό, και προχώρησε σε πορεία διαμαρτυρίας. Το σκηνικό είχε στηθεί.
Ήταν οφθαλμοφανές πως η ριζοσπαστική Αριστερά και ο ευρύτερος πολιτικός περίγυρος της-- όλοι αυτοί που αντιμετωπίζουν τους ερυθροτραμπούκους ως «παιδιά» --θα επεδίωκαν να πάρουν την ρεβάνς για την πολιτική και κυρίως ηθική ήττα που υπέστησαν στην υπόθεση Κουφοντίνα. Έπρεπε πάραυτα να αλλάξει η ατζέντα και το πολιτικό κλίμα, ώστε από κατηγορούμενοι να βρεθούν κατήγοροι.
Έτσι στήθηκε η παγίδα της Νέας Σμύρνης στην οποίαν η ΕΛ.ΑΣ. έπεσε μέσα.
Διαβάστε περισσότερα: 

https://www.liberal.gr/apopsi/stimeno-itan-kai-i-el-as-tin-patise-/361935
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: