googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Οι πατέντες είναι σημαντικές γιατί χωρίς αυτές κανείς δεν θα ρίξει τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται σε έρευνα!!!

 




Antonios Darzentas
Εμένα λόγος δεν μου πέφτει και ούτε θα με ρωτήσει κανείς αλλά θέλω να θέσω στον προβληματισμό για τις πατέντες των εμβολίων μερικές πτυχές που νομίζω πως δεν έχουν τονιστεί επαρκώς.
Ακόμα και εάν όλες οι πατέντες μικρές και μεγάλες αρθούν αυτή τη στιγμή από τα εμβόλια εφόσον δεν φέρει κανείς αντίρρηση - πράγμα εξαιρετικά δύσκολο γιατί ένα εμβόλιο δεν κουβαλάει μόνο μια πατέντα αλλά πολλές - η παραγωγή των εμβολίων θα αργήσει γιατί θέλει μήνες ή και χρόνο να στηθεί γραμμή παραγωγής εμβολίων ακόμα και από εταιρείες που έχουν το know how.
Αυτή τη στιγμή το bottleneck στην παραγωγή εμβολίων δεν είναι τα εργοστάσια που το φτιάχνουν και ο αριθμός τους, αλλά οι ελλείψεις στις πρώτες ύλες των εμβολίων.
Δηλαδή και διπλάσια εργοστάσια να είχαμε πάλι τον ίδιο αριθμό εμβολίων θα φτιάχναμε.
Στο χρονικό διάστημα αυτό η Pfizer ή η Johnson πχ θα έχει τη δυνατότητα να παρασκευασει ήδη δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε σημείο που ίσως δεν θα χρειάζονται επιπλέον εργοστάσια. Άλλωστε έχουν αναλάβει ήδη άλλες φαρμακοβιομηχανίες που από το φθινόπωρο θα φτιάχνουν επιπλέον εμβόλια με ενός είδους outsourcing πχ.
Και ίσως η λύση αυτή τη στιγμή να έπρεπε να είναι αυτή ακριβώς. Αντί να αρθούν οι πατέντες να χρηματοδοτήσει απευθείας η Δύση τις ήδη υπάρχουσες εταιρείες να παραξουν εμβόλια και για τον τρίτο κόσμο.
Άλλωστε αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται πρώτη φορά. Αυτό έχει κάνει ήδη ο ΠΟΥ. Αυτό κάνει το ίδρυμα Bill and Melinda Gates. Αγοράζουν εμβόλια και δεν φτιάχνουν νέα εργοστάσια.
Και ω της εκπλήξεως και κάτι που δεν το ξέρατε. Το κάνουν ήδη οι εταιρείες μόνες τους. Πχ η Pfizer έχει τιμή στο Prenenar του πνευμονιοκοκου, δεκάδες ευρώ στην Ευρώπη αλλά τιμή κόστους για την Αφρική.
Γιατί τώρα οι πατέντες είναι σημαντικές.
Γιατί πολύ απλά χωρίς αυτές στο μέλλον κανείς δεν θα ρίξει δισεκατομμύρια που χρειάζονται σε έρευνα
Ας πούμε ένα παράδειγμα. Πχ είσαι Άστρα Ζενεκα και έχεις βρει τον αδενοιο φορέα των εμβολίων. Φοβερή ανακάλυψη η οποία μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα εμβόλια.
Έχεις ρίξει εκατομμύρια δολάρια για να βρεις τις πρώτες ύλες να φτιάξεις εργαστήρια και πάνω από όλα για να χρηματοδοτήσεις τις έρευνες χιλιάδων εθελοντών. Τα έχεις κάνει όλα σούπερ.
Έχεις ξοδέψει έναν σκασμό λεφτά και δεν έχεις βγάλει φράγκο. Και κάνεις και συμφωνία με κυβερνήσεις και λες κύριοι θα σας δώσω τώρα τα εμβόλια στο κόστος ξέροντας ότι στο μέλλον κάποια στιγμή θα κάνεις απόσβεση αφού η πατέντα σου είναι σούπερ γουάου και θα εφαρμοστεί σε άλλα εμβόλια.
Και σπάει ο διάολος το ποδαρι του και εμφανίζεται μια θρομβωση σε κάθε 250 χιλιάδες δόσεις. Και την ίδια στιγμή της άλλης εταιρίας κάνει μια θρομβωση στο εκατομμύριο. Και της επόμενης μια θρομβωση στα 3 εκατομμύρια.
Πάει η πατεντάρα σου. Καταστράφηκες. Μπήκες μέσα
Την επόμενη φορά δεν θα ξαναβάλεις εκατομμύρια για εμβολιασμό. Θα προτιμήσεις φθηνότερες επενδύσεις και πιο άμεσες. Τα εμβόλια είναι ένα από τα πιο ακριβά σπορ στην φαρμακοβιομηχανία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Ελλάδα ενώ έχει εξαιρετική φαρμακοβιομηχανία δεν έχει ούτε πρόκειται να φτιάξει εργοστάσια εμβολίων.
Και ούτε τυχαίο που η Αμερική τη στιγμή που λόγω της φασαρίας με τον δήθεν αυτισμό του MMR έκανε ειδικό compensation scheme για να διασώσει την παραγωγή των εμβολίων που πήγε να φουνταρει από τις μαζικές αγωγές.
Και κάτι άλλο.
Ξέρετε ποιες είναι οι ασθένειες με την μεγαλύτερη θνησιμότητα στον τρίτο κόσμο;. Το AIDS και ακόμα περισσότερο η ελονοσία και η φυματίωση. Και Ω του θαύματος αυτά τα φάρμακα ΔΕΝ έχουν πατέντα εδώ και δεκαετίες. Και όμως πεθαίνουν κυρίως από αυτά στον τρίτο κόσμο.
Γιατί δεν έχουν δυνατότητα να φτάσουν αυτά εκεί που μένουν οι φουκαράδες. Γιατί δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχουν ψυγεία. Γιατί τους παίρνει μια ολόκληρη ημέρα περπάτημα για να τα προμηθευτούν και εντωμεταξύ το παιδί τους θα έχει πεθάνει από δίψα. Αντίθετα υπάρχουν οι Ταλιμπαν που μόλις βλέπουν να κουβαλάς φάρμακα της Δύσης σου παίρνουν το κεφάλι ή η Μπόκο Χαράμ ή η διεφθαρμένη κυβέρνηση τους που δίνει τα φάρμακα σε μαυραγορίτες.
Αν θέλουμε πραγματικά να ανακουφίσουμε τον τρίτο κόσμο δεν χρειάζεται να πάμε εμβόλια του κοροναϊού στους μείον 80. Μια φτηνή ισονιαζίδη χρειάζονται.
Εν τω μεταξύ φωνάζουμε κατά των πατεντών και των δικαιωμάτων των κακών εταιρειών εμείς, που δεν μπορείς να βάλεις ούτε την Παπαλάμπραινα να παίζει σε τρανζίστορ στο μαγερειό μέσα στο τελευταίο καφενείο της Άνω Κωλοπετινίτσας χωρίς να έρθει η Αεπι να σου σκάσει 150 ευρώ πρόστιμο και μια αγωγή στο δικαστήριο για το ραδιόφωνο που ακούς.
Με λίγα λόγια.
Οι πατέντες είναι ο τρόπος που πληρώνονται και καινοτομουν χιλιάδες επιστήμονες και οι κακές εταιρείες που βάζουν τα δισεκατομμύρια που απαιτούνται για να σωθεί η ανθρωπότητα από τον κύριο μοχλό καταστροφής της ανθρώπινης ύπαρξης, των μεταδοτικών ασθενειών.
Χωρίς αυτές θα αρκουμασταν σε προσευχές, σε δηλητήρια του μπλε σκορπιού, θα φτυναμε τον κόρφο μας ή ο ένας τον άλλον.
Περαστικά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: