googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Η δήθεν «χερσαία εισβολή» στη Γάζα ήταν colpo grosso των Ισραηλινών; Πως μία ανάρτηση στο twitter κατέστρεψε το «μετρό» της Χαμάς

 

Εν καιρώ πολέμου ακόμα και τα ΜΜΕ γίνονται εργαλείο είτε στρατιωτικής προπαγάνδας είτε παραπληροφόρησης του εκάστοτε αντιπάλου με σκοπό τη νίκη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerousalem Post, η ανακοίνωση μέσω twitter περί χερσαίας εισβολής ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα ήταν παραπλανητική και αποσκοπούσε στο να αποκαλύψει τις θέσεις των εισόδου του διαβόητου “μετρό” της Χαμάς, ένα πολύπλοκο σύστημα σηράγγων που επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση να μετακινείται εντός και εκτός Γάζας με ασφάλεια έναντι ισραηλινών πληγμάτων από αέρος. Μάλιστα, πάντα κατά την ισραηλινή εφημερίδα, στο “κόλπο” συμμετείχε και ο ίδιος ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου αφήνοντας με δηλώσεις του να εννοηθεί ότι επίκειται μεγάλη επίθεση.
Το twitt αναμετέδωσαν όλα τα ΜΜΕ του κόσμου, αν και πολλοί στρατιωτικοί παρατηρητές επεσήμαναν ότι μία χερσαία επίθεση θα σήμαινε μεγάλες απώλειες και για τις ισραηλινές δυνάμεις. Έγκυρες και μεγάλες εφημερίδες όπως η Washington Post ή το αμερικανικό δίκτυο ABC μετέδωσαν την είδηση της “χερσαίας εισβολής”. Φυσικά το αναρτήσαμε και εμείς στην Hellas Journal αφού επρόκειτο για επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού Στρατού.
Σύμφωνα πάντα με την JP, η Χαμάς μετακίνησε δυνάμεις και βαρύ οπλισμό ώστε να προστατέψει τις εισόδους των τούνελ, οπότε και πρόδωσε τις ακριβείς θέσεις τους. Τη συνέχεια ανέλαβε η ισραηλινή αεροπορία και το πυροβολικό.

Διαβάστε περισσότερα: https://hellasjournal.com/2021/05/i-dithen-chersea-isvoli-sti-gaza-itan-colpo-grosso-ton-israilinon-pos-mia-anartisi-sto-twitter-katestrepse-to-metro-tis-chamas-video/


Δεν υπάρχουν σχόλια: