googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Dior ή σφυροδρέπανο;

 


Τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, πολλές φορές επέλεξε το ΚΚΕ για να προβάλει τα αντιμονοπωλιακά-αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του.
Φαίνεται πως είναι ο χώρος από όπου οργανώνει την αντεπίθεση του, όπως χαρακτηριστικά γράφουν τα πανό που «κοσμούν» την Ακρόπολη.
Γι' αυτήν την βεβήλωση ουδείς ποτέ διαμαρτυρήθηκε, πλην κάποιων «γραφικών» που οι προοδευτικοί βάφτισαν αμέσως αντικομμουνιστές, και το θέμα έκλεισε.
Τι να ενοχλούμε τώρα το ΚΚΕ; Άφησε τους να παίξουν, να ξεχαρμανιάσουν αντιιμπεριαλιστικά και θα σηκωθούν να φύγουν. Τι θα κάνουν; Θα κατσικωθούν στην Ακρόπολη;
Αυτά τα ζήσαμε και τα ακούσαμε.
Ξαφνικά, οι ευαίσθητες ψυχούλες ενοχλήθηκαν που ο οίκος Dior θα κάνει φωτογράφηση των μοντέλων του στην Ακρόπολη.
Μέχρι και πρωτοσέλιδο το έκανε η «ΑΥΓΗ» με τίτλο « φορτηγά και καμαρίνια στην Ακρόπολη» -λες και μπορεί να γίνει αλλιώς φωτογράφιση οίκου μόδας- ενώ η τομεάρχης πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε χθες άρθρο όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Επέλεξαν τον πιο αγοραίο τρόπο αξιοποίησης της Ακρόπολης. Αυταρχικό τσιμέντωμα*, φωτογραφίες μόδας, παρακρατικές μέθοδοι στριμώγματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης…».
Προφανώς η κυρία τομεάρχης δεν έχει αντιληφθεί πως η Ακρόπολη δεν έχει ανάγκη τον οίκο Dior για να γίνει παγκοσμίως γνωστή, αλλά ο οίκος Dior έκρινε πως η φωτογράφιση σε αυτό το μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού θα έδινε πρόσθετο κύρος στο brand name του.
Και γι' αυτό πληρώνει. Κάποιος δε να ενημερώσει την κυρία «τομεάρχισσα» -κατά την αριστερή ορολογία-πως το 2018 το Υπουργείο Πολιτισμού έδωσε άδεια στο ΒΒC για γυρίσματα στην Ακρόπολη της τηλεοπτικής σειράς « η μικρή τυμπανίστρια», και πολύ καλά έκανε.
Τελικά η Αριστερά γιατί ενοχλήθηκε από αυτήν την φωτογράφιση; Είναι θέμα αισθητικής; Δεν νομίζω.

Διαβάστε περισσότερα: 

https://www.liberal.gr/politics/dior-i-sfurodrepano/381161

Δεν υπάρχουν σχόλια: