googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Ανάγκη για κίνητρα για τους εμβολιασμένους και ταυτόχρονα αντικίνητρα για τους ανεμβολίαστους.

 



Αν παρατηρήσετε τα εμβολιαστικα στοιχεία ακόμα και σε ηλικίες που εμβολιάζονται εδώ και μήνες, ο αριθμός των εμβολιασμένων έχει σχεδόν φτάσει πλαφόν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα γι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.
Πχ στους 85 + δεν ξεπερνά το 67 %,στους 80-85 στο 70 %, στους 70 με 79 κοντά στο 80 % ενώ στους 60 με 69 περίπου στο 70 %.
Όπως καταλαβαίνετε καθώς ο κύριος όγκος των νεκρών είναι από 60 και άνω, αυτό αφήνει κάμποσα εκατομμύρια ανεμβολιαστους σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες που μπορούν το επόμενο φθινόπωρο να δώσουν πάλι χιλιάδες νεκρούς. Πολύ περισσότερους από όσους είδαμε μέχρι τώρα.
Ταυτόχρονα μέχρι τέλος Ιουνίου όσοι θέλουν να εμβολιαστούν πιθανότατα θα έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση άρα θα είναι ως επί το πλείστον ανοσοποιημένοι.
Οι υπόλοιποι συνεπώς δεν πρόκειται να εμβολιαστούν. Και πιστέψτε με μέσα στο καλοκαίρι με την επιδημία χαμηλά θα πείσουμε ελάχιστους ακόμα και με την πιο επιθετική διαφήμιση.
Αρκετοί από αυτούς ίσως πειστουν τον επόμενο χειμώνα όταν θα βλέπουν γνωστούς τους που είναι ανεμβολιαστοι να πεθαίνουν καθώς η επιδημία χωρίς την προστασία των λοκνταουν θα φουντωσει ανάμεσα στους ανεμβολιαστους σαν την πυρκαγιά που καίει τα ξεροχορτα.
Τότε όμως θα είναι πολύ αργά.
Συνεπώς αν θέλουμε να κάνουμε κάτι πραγματικά αποτελεσματικό και με χαμηλό ρίσκο καθώς η επιδημία θα είναι σε ύφεση πρέπει να το κάνουμε μέσα στο καλοκαίρι.
Και αυτό χρειάζεται σαφή κίνητρα για τους εμβολιασμένους και ταυτόχρονα αντικίνητρα για τους ανεμβολιαστους.
Μπορεί πχ από Ιούλιο η κυβέρνηση να καταργήσει την υποχρέωση μάσκας για τους εμβολιασμένους και να την κρατήσει μόνο για τους ανεμβολιαστους με ταυτόχρονα σαρωτικους ελέγχους και πρόστιμα.
Μπορεί να αφήσει ελεύθερες τις συναυλίες ΜΟΝΟ για τους εμβολιασμένους.
Μπορεί πχ να δώσει κουπόνια τουρισμού μόνο για εμβολιασμενους καθώς αυτοί είναι απίθανο να διασπειρουν νόσο.
Δεκάδες μικρές διευκολυνσεις για τους εμβολιασμένους και δεκάδες μικρές υποχρεώσεις για τους ανεμβολιαστους θα κάνουν πολύ περισσότερη δουλειά υπέρ του εμβολιασμού από οποιαδήποτε διαφημιστική καμπάνια.
Και αυτό πρέπει να γίνει τώρα γιατί το φθινόπωρο θα είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: