googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Αντεθνικό μπλοκάρισμα, ευτυχώς προσωρινό του δήμου Χαϊδαρίου, στη πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

 



Προσωρινό μπλόκο στην πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, βάζει απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η Επιτροπή αποφάσισε να μην υπογραφεί η σύμβαση για την πώληση του ακινήτου της ΕΤΑΔ ΑΕ στο οποίο περιλαμβάνεται η Προβλήτα 4 στην εταιρεία ιδιοκτησίας του κ. Προκοπίου, η οποία αναδείχθηκε πλειοδότης στους διαγωνισμούς για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία συμφερόντων Γ. Προκοπίου έχει επικρατήσει στον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ υποβάλλοντας προσφορά ύψους 37,3 εκατ. ευρώ για την «Ελληνική Ναυπηγεία ΑΕ» (ΕΝΑΕ) και κατ' επέκταση για το ακίνητο επιφάνειας περίπου 332 στρεμμάτων, στο οποίο περιλαμβάνεται και η Προβλήτα 4 που αποτελεί και το μεγάλο «αγκάθι» στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης.
Ειδικότερα, με την απόφαση γίνεται δεκτή η αίτηση του Δήμου Χαϊδαριού να
 ανασταλεί η εκτέλεση του διαγωνισμού πώλησης του ακινήτου ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, μέχρις ότου ληφθεί οριστική απόφαση από το ΣτΕ επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης του Δήμου για τον διαγωνισμό.

https://www.imerisia.gr/epiheiriseis/naytilia/29987_ston-pago-me-apofasi-ste-i-polisi-ton-naypigeion-skaramagka

ΥΓ: Είναι απορίας άξιο, πως βρίσκονται δικαστές και βγάζουν τέτοιες αποφάσεις. Γιατί επιτρέπουν σε κάθε λογής αριστεράντζα να μπλοκάρει μια επένδυση Εθνικής σημασίας. Γιατι στερούν από τιην κοινωνία θέσεις εργασίας;
Τι επιδιώκει ο Δήμος Χαϊδαρίου; Μήπως να φτιάξει δίπλα στα ναυπηγεία πλαζ για να κολυμπούν τα... λαϊκά στρώματα!
Τελικά με λύπη μου θα πω ότι αν υπήρχε ΣτΕ στην αρχαιότητα, ο Παρθενώνας δεν θα κτιζόταν ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: