googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά σε όλους τους επιζήσαντες. Ο σύμβουλος αισιοδοξίας επανέρχεται με αφορμή τη μετάλλαξη όμικρον.

 


#εμβολιάσου 
#ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
#εμβόλια

Σύμβουλος αισιοδοξίας
Εκεί που λέγαμε ότι τελειώνουμε με τον κορωνοϊό, έρχεται μια νέα μετάλλαξη πιο έξυπνη από όλες αλλά και από όλους τους γιατρούς του κόσμου και φέρνει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω, επικρατώντας σε όλη τη Γη μέσα σε 20 μέρες! Τι ασύλληπτη ταχύτητα μετάδοσης είναι αυτή! Λες και μεταδίδεται δορυφορικά παντού, σχεδόν σε ζωντανή σύνδεση. Κι έτσι, αντί η πανδημία να οδεύει προς το τέλος της, κάποιοι λένε πως εισέρχεται πια στην πιο μεταδοτική φάση της.
Ευτυχώς που υπάρχουν τα εμβόλια δηλαδή, αλλιώς 1 στους 4 από τους άνω των 60 θα είχαν ήδη αφήσει τον κόσμο τούτο πριν την ώρα τους. Κι όταν λέμε εμβόλια εννοούμε πλέον ξεκάθαρα το Pfizer και το Moderna. Όλα τα άλλα, Astra, Johnson, Sputnik και κινέζικα, καθώς και τα έτοιμα αντισώματα, η όμικρον τα έκανε αέρα κοπανιστό. Τελικά μόνο η mRna τεχνολογία αποδεικνύεται ακόμη αποτελεσματική κατά του ιού, δηλαδή το Pfizer και το Moderna, αλλά κι αυτών, η δράση αρχίζει να εξασθενεί 10 εβδομάδες μετά την τρίτη δόση. Φαίνεται ότι μέχρι να λήξει η όμικρον πανδημία, ίσως να χρειαζόμαστε εμβόλιο κάθε 4 μήνες. Κι αυτό αν δεν εμφανιστεί καμιά νέα μετάλλαξη. Υψιλον, έψιλον, κάπα, λάμδα, έχει αρκετά γραμματάκια ακόμα η ελληνική γλώσσα. Ελπίζω όμως ότι το ωμέγα δεν θα αργήσει πολύ.
Απορώ με τους ανθρώπους που ακόμα και τώρα δεν εμβολιάζονται. Δε φοβάστε ρε παιδιά; Και καλά, εσείς είστε γενναίοι, όμως δε φοβάστε μην κολλήσετε τους γονείς σας και τους παππούδες σας; Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μπορείτε να κάνετε πέρα από το εμβόλιο. Εκτός αν δεν πηγαίνετε πουθενά και δε συναντιέστε με κανέναν. Μα είναι ζωή αυτό;
Κάθε μέρα κάποιοι ανεμβολίαστοι νοσούν, ταλαιπωρούνται και λίγο πριν τη διασωλήνωση μετανιώνουν που δεν εμβολιάστηκαν. Άλλοι παραμένουν αρνητές μέχρι τον τάφο. Αυτοί κι αν είναι για δέσιμο!
Ένα είναι βέβαιο, ότι η πανδημία θα τελειώσει, όπως και όλες οι προηγούμενες στην Ιστορία. Προσωπικά πιστεύω ότι θα λήξει μέσα στο 2022. Κι αυτό γιατί η μεταδοτικότητα της όμικρον είναι τέτοια, που σύντομα όλοι οι κάτοικοι της Γης, θα έρθουν σε επαφή με τον ιό. Είτε με εμβόλιο είτε με νόσηση, όσοι επιζήσουν, θα αποκτήσουν όλοι ανοσία.
Το μόνο ερωτηματικό που παραμένει απρόβλεπτο είναι η Αφρική. Η ήπειρος, με τη μεγαλύτερη φτώχεια, το μεγαλύτερο αναλφαβητισμό και άρα με τους περισσότερους ανεμβολίαστουςκαι και με τις περισσότερες θεωρίες συνομωσίας. Η Αφρική ήταν το εκκολαπτήριο της όμικρον, ίσως και της επόμενης μετάλλαξης, αν προλάβει. Και λέω αν προλάβει γιατί πιστεύω πως η όμικρον μπορεί να μεταδοθεί τόσο γρήγορα σε όλη την Αφρική ώστε να επιτευχθεί κι εκεί η "ανοσία της αγελης" που είναι και το ζητούμενο για να τελειώσει η πανδημία.
Πάντως ο δυτικός κόσμος χρειάζεται και την ανοσία της Αφρικής για εξαλειφθεί το εκκολαπτήριο των μεταλλάξεων.
Καλές γιορτές 🎈🎄
Γιάννης Π Φύσσας
Ειδικός χειρουργός μαστού Μαστολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: