googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Λιβυκή Βουλή σοκάρει την Τουρκία: “ΔΕΝ έχουμε καν συζητήσει το Μνημόνιο”

 



Εδώ και δύο χρόνια, η «οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας» και οι συμφωνίες «ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας» που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης και εγκρίθηκαν από τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας τον Δεκέμβριο του 2019, δεν έχουν συζητηθεί στη Βουλή της Λιβύης. Αυτό αναφέρθηκε από την αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης στη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τετάρτη με τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Άγκυρα.
Μετά από αυτήν την ενημέρωση, η τουρκική ιστοσελίδα sozcu, αναφερόμενη στο θέμα, γράφει στον τίτλο της: «Εκπληκτική δήλωση της λιβυκής αντιπροσωπείας στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση». Και συνεχίζει το άρθρο της, σημειώνοντας ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Φεβζί αλ Νουβαϊρί και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει συναντήθηκαν με τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.
Στη συνάντηση αναφέρθηκαν το «μνημόνιο συνεννόησης για την οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας» που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης και η συμφωνία «ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας», η οποία θέτει το πλαίσιο για τη στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.
Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης ανέφεραν στις δηλώσεις τους ότι η «οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας» και οι συμφωνίες «ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας», που εγκρίθηκαν στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση τον Δεκέμβριο του 2019, δεν περιλαμβάνονταν στην ατζέντα τους και πως οι συμφωνίες δεν έχουν εγκριθεί από το λιβυκό κοινοβούλιο.
Διαβάστε περισσότερα: 
https://www.defence-point.gr/news/livyki-voyli-sokarei-tin-toyrkia-quot-den-echoyme-kan-syzitisei-to-mnimonio-quot

Δεν υπάρχουν σχόλια: