googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Η μετάλλαξη Όμικρον και η booster δόση...

 

Ερχόμενη η μετάλλαξη Όμικρον ακριβώς αυτό που έγινε με την επέκταση της booster δόσης στο 3μηνο είναι αυτό που έπρεπε να γίνει.
Η Όμικρον έχει αρκετές μεταλλάξεις που την κάνουν όπως δείχνουν τα πρώτα δεδομένα να προκαλεί επαναλοιμώξεις σε αυτούς που έχουν ήδη νοσησει από τα προηγούμενα στελέχη.
Δεν είναι λοιπόν απίθανο να έχει διαφυγή από τα εμβόλια. ΠΡΟΣΟΧΉ ΌΜΩΣ. Διαφυγή είχε και η Δέλτα. Η οποία όμως αποκαθίσταται πλήρως (και ίσως ακόμα καλύτερα) με την τρίτη δόση.
Είναι επίσης τελείως απίθανο τα εμβόλια να μην έχουν δράση έναντι της Όμικρον.
Η τεχνολογία του mrna είναι μαγική. Κάνει πολλαπλά αντισώματα σε πολλές θέσεις της spike πρωτεΐνης. Έτσι ακόμα και σε πολλές μεταλλάξεις της πάντα θα υπάρχουν αντισώματα για τις άλλες θέσεις της.
Και θα είναι τόσο περισσότερα, όσο κοντύτερα είμαστε στη δόση εμβολίου και όσο περισσότερες δόσεις έχουμε κάνει. Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό. Αυτό ακριβώς κάνουμε στα μικρά παιδιά που δεν έχουν ακόμα καμία ανοσία. Οι πρώτες δόσεις εμβολίων μάλιστα είναι ΑΝΆ 2ΜΗΝΟ. Και κάνουμε 4 ΔΟΣΕΙΣ ΕΞΑΠΛΟΥ ΕΜΒΟΛΊΟΥ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ. Και 3 δόσεις πνευμονιόκοκκου.
Όταν δεν έχεις λοιπόν καμία ανοσία σε ένα παθογόνο αυτό ακριβώς κάνεις.
ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Το κάνουμε 70 χρόνια τώρα στα παιδιά μας.
Συνεπώς κάντε τώρα booster δόση ΙΔΙΩΣ αν είστε ηλικιωμένος ή με προβλήματα. Είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε και για την Όμικρον και ΙΔΙΩΣ για τη Δέλτα. Και φυσικά μην ξεχνάμε πως πάντα έχουμε και την κυτταρική ανοσία που είναι το άλλο μισό της Άμυνας μας έναντι των ιών.
Οι εταιρίες θα έχουν εμβόλιο για την Όμικρον σε 100 μέρες. Αλλά ίσως απαιτηθούν κλινικές μελέτες. Που θα φέρουν την εφαρμογή του εμβολίου ακόμα παραπέρα - ίσως και 6μηνο από τώρα. Γι αυτό το λόγο η επανειλημμένες booster δόσεις είναι ο, τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε.
Και κάτι άλλο σημαντικό για εμένα. Η Pfizer και η Moderna έχουν ήδη εμβόλιο για την Δέλτα μετάλλαξη το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ΠΟΤΈ γιατί η τρίτη δόση του υπάρχοντος εμβολίου αποκαθιστά εντελώς την ανοσία.
Αυτό σημαίνει πως ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΉΣΕΙ Η ΌΜΙΚΡΟΝ πέταξαν εκατομμύρια στο καλάθι των αχρήστων. Το ίδιο κάνουν τώρα για την Όμικρον. Αν όμως δεν επικρατήσει θα έχουν πετάξει άλλα τόσα. Γι αυτό το λόγο κατά τη γνώμη μου η κατάργηση των πατεντών για τα εμβόλια μπορεί να είναι όχι μόνο λάθος αλλά και επικίνδυνη. Κανείς δεν ρίχνει εκατομμύρια σε κάτι που θα του το πάρουν από τα χέρια μόλις γίνει χρήσιμο. Θα σταματήσει αμέσως την έρευνα του.
Αυτά. Και καλό εμβολιασμό σε όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: