googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Σταθμοί LNG. Τεράστια κίνηση ΜΑΤ της Ελλάδας

 


Τεράστια κίνηση ΜΑΤ της Ελλάδας, με τη δέσμευσή της να παρέχει φυσικό αέριο στη Βουλγαρία, τόσο από τα αποθέματα, όσο και από τους σταθμούς LNG που λειτουργούν ή σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον.

Με αυτή την κίνηση η Ελλάδα αποδεικνύει ότι μπορεί να λογίζεται ως μία ισχυρή περιφερειακή δύναμη στην οποία οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί εταίροι μας μπορούν να στηρίζονται για τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στα Βαλκάνια από τους κακόπιστους γείτονες, είτε αυτοί λέγονται Τούρκοι, είτε Ρώσοι.

Και αυτός, σύντροφοι και συναγωνιστές, είναι ο κύριος λόγος που η συντρόφισσα Ζαχάροβα και τα εντόπια αργυρώνητα τσιράκια της έχουν λυσσάξει με το ρόλο της Ελλάδας, γιατί είμαστε το μαλακό υπογάστριο στους σχεδιασμούς του Βλαδίμηρου πασών των Ρωσιών για επικράτηση δια των εκβιασμών, καταλαβαίνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια σημαντικότατη ενεργειακή και ΝΑΤΟϊκή πύλη που δεν μπορούν να μπλοκάρουν εύκολα.

Όμως, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για τα αναπόφευκτα αντίποινα, πράγμα που μπορεί σύντομα να μας οδηγήσει σε αναγκαστικές περικοπές της κατανάλωσης ρεύματος και αερίου, μέχρι να αξομαλυνθούν τα πράγματα και να αρχίσει να ρέει η ενέργεια από άλλες πηγές.

Θα είμαστε μάγκες να φάμε τις σφαλιάρες και να αντέξουμε, κερδίζοντας τον σεβασμό, ή θα σκούζουμε σαν γουρούνια επειδή δεν θα λειτουργούν τα κλιματιστικά μας 24/7 και θα πρέπει να ρυθμίσουμε τους θερμοστάτες μας σε οικονομικότερα επίπεδα ή επειδή θα πρέπει να μην πηγαίνουμε για τσιγάρα με το αυτοκίνητο;

Εδώ σε θέλω κάβουρα.... Μπορεί με κάποια άλλη Κυβέρνηση, πιο..."φιλική" στον Βλαδίμηρο, να μην υποστούμε τόσες πιέσεις βραχυπρόθεσμα, αλλά το μακροπρόθεσμο κόστος θα είναι απύθμενο....

(όπως δείχνει το γράφημα από άρθρο του Γιάννη Μανιάτη στην Καθημερινή, η συμμετοχή του Φ.Α. στην τελική κατανάλωση ενέργειας για την Ελλάδα είναι ΜΟΝΟ 7%, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε σχετικά εύκολα να αντικαταστήσουμε με ΑΠΕ, μεσοπρόθεσμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: