googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Συγκλόνισε η Πατριωτική Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας!!!

 



Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του άσκησε σκληρή κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και έκανε λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις. Παράλληλα επιτέθηκε κατά «του λόμπι του κατευνασμού» το οποίο όπως είπε, ζητά από την Ελλάδα κινήσεις κατευνασμού της Τουρκίας και όχι διεκδίκηση των δικαιωμάτων από απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.
Ο κ. Σαμαράς ασκώντας κριτική κατά της Ευρώπης για την στάση της στο ενεργειακό πρόβλημα είπε ότι βρέθηκε χωρίς τερματικούς σταθμούς και αγωγούς όταν ήρθε η κρίση στην Ουκρανία, και διαιώνισε την εξάρτηση της από τη Ρωσία.
«Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να προωθήσει την ανάδειξη των υδρογονανθράκων ως σωτήρια λύση. Αλλά πρέπει να διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο και να κάνει συμμαχίες για νά ανατρέψει τα τουρκικά τετελεσμένα», είπε ο κ. Σαμαράς.
Σημείωσε ότι τα νησιά και μέσα σε αυτά και το Καστελόριζο «έχουν πλήρη δικαιώματα σε ΑΟΖ, πράγμα που σημαίνει ότι η ελληνική ΑΟΖ ακουμπάει την κυπριακή. Δεν μπορεί να ξεκινάμε από κάτι λιγότερο, δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είμαι βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός θα τα εξηγήσει διεξοδικά στο ταξίδι του στην Αμερική».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ακόμη, ότι τα ενεργειακά ζητήματα συνδέονται με τα εθνικά και εκτίμησε ότι η Τουρκία «αβαντάρει το ρωσικό φυσικό αέριο» γι΄αυτό και εμποδίζει την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην περιοχή μας.
«Η «Γαλάζια Πατρίδα» μπλοκάρει τον μόνο ανταγωνιστή του ρωσικού αερίου στην Ευρώπη, τα κοιτάσματα αερίου που βρίσκονται εκεί που είναι και οι δικές μας ΑΟΖ. Γι΄αυτό η Τουρκία υπονομεύει τη συμμαχία Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ και Αιγύπτου», είπε ο κ. Σαμαράς.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «ήρθα να σας μιλήσω για την πατρίδα μας. Για κάποιους δεν είναι πολιτικά ορθό. Δεν είμαι με την λεγόμενη πολιτική ορθότητα αλλά με την πολιτική αλήθεια».
Διαβάστε περισσότερα: 
https://www.kathimerini.gr/politics/561847966/synedrio-nd-antonis-samaras-i-nea-dimokratia-den-prokeitai-na-ginei-potami/

Δεν υπάρχουν σχόλια: